AC Milan se destramă după plecarea lui Maldini. Patru fotbaliști, la un pas s-o părăsească pe fosta campioană a Italiei

Bogdan Solomon 07.06.2023, 11:58
AC Milan se destramă după plecarea lui Maldini. Patru fotbaliști, la un pas s-o părăsească pe fosta campioană a Italiei

Se anunță un adevărat exod la AC Milan după despărțirea de Paolo Maldini. Nu mai puțin de patru dintre fotbaliștii importanți ai echipei sunt pe picior de plecare, nemulțumiți de această decizie.

AC Milan se destramă. Patru fotbaliști vor să plece după ce Maldini a fost îndepărtat

Una dintre marile simboluri ale „diavolului milanez”, cu nu mai puțin de 25 de trofee cucerite, Maldini a ocupat în ultimii cinci ani postul de director tehnic, dar sezonul recent încheiat i-a fost fatal. Patronul Gerry Cardinale i-a reproșat rezultatele nesatisfăcătoare – locul 4 în Serie A, la 20 de puncte în urma campioanei Napoli – , iar despărțirea a devenit iminentă. Managerul Ricky Massara se află în aceeași situație.

Măsura ar putea avea, însă, urmări asupra lotului. Mike Maignan, Rafael Leao, Theo Hernandez și Sandro Tonali și-au manifestat dorința de a pleca în această vară. Potrivit cotidianului La Repubblica, primii doi se află pe lista lui Chelsea, unde sunt doriți insistent de noul antrenor, Mauricio Pochettino.

În schimbul lui Leao, londonezii ar fi fost dispuși să-i ofere pe Hakim Ziyech și Christian Pulisic, dar s-au văzut refuzați. AC Milan nu concepe să-l cedeze decât pentru o sumă în jurul a 140 de milioane de euro.

Cu atât mai mult portughezul cotat la 80 de milioane de euro și-a prelungit contractul până în 2028 și are un salariu stagional de 5 milioane de euro, plus bonusuri care i-ar putea aduce în conturi 7 milioane, fiind cel mai bine plătit jucător din lotul lui Stefano Pioli.

Zlatan Ibrahimovic s-a retras din fotbal. Despărțire emoționantă de AC Milan

Plecarea lui Paolo Maldini s-a produs imediat după despărțirea de un alt simbol al clubului. Zlatan Ibrahimovic s-a retras din activitate weekendul trecut, la 41 de ani, în cadrul unei ceremonii emoționante. Și discursul său a fost pe măsură.

„Am avut o carieră lungă de care sunt mândru, a fost ultima mea zi ca fotbalist profesionist. Vreau să mulţumesc atât clubului AC Milan, dar şi tuturor cluburilor unde am evoluat. De acum începe un nou capitol. Când m-am trezit (n.r. duminică dimineaţa) ploua, mi-am spus că până şi Dumnezeu este trist.

Nici măcar familia mea nu era la curent cu decizia, am vrut ca atunci când o anunţ să fie pentru toţi în acelaşi timp. Fotbalul m-a făcut să devin bărbat, mi-a făcut cunoştinţă cu oameni pe care nu i-aş fi putut întâlni niciodată, am călătorit în toată lumea datorită fotbalului.

De acum,  adrenalina va fi alta, nu voi mai avea un program strict, de obicei aşteptam mereu să iau masa cu echipa. Îmi va fi dor de aceste lucruri, de vestiar, dar sunt pregătit să accept situaţia. Am cugetat mult în ultimele zece zile şi am decis. Fotbaliştii îşi doresc să-şi încheie cariera pe teren, la mine nu s-a putut din cauza accidentărilor, asta e”, a spus starul suedez.

Urmăriți Playsport.ro și pe