Academia Germană de Fotbal a câștigat licitația pentru închirierea pe șase ani a stadionului ”Sportul Studențesc”: ”Avem buget anual de 600.000 de euro. Modernizăm și ne mutăm cu toate grupele în Regie”

Justin Gafiuc 21.02.2022, 19:52
Academia Germană de Fotbal a câștigat licitația pentru închirierea pe șase ani a stadionului ”Sportul Studențesc”: ”Avem buget anual de 600.000 de euro. Modernizăm și ne mutăm cu toate grupele în Regie”

La mijlocul săptămânii trecute, Universitatea de Arhitectură a scos la licitație stadionul din Regie pentru închiriere. Câștigători au fost desemnați cei de la Academia Germană de Fotbal, iar în cursă s-au mai aflat clubul Metaloglobus, Primăria sectorului 1 și o firmă din anturajul lui Dan Șucu, patronul de la Mobexepert.

AGF a plusat cu 15.000 de euro pe lună și va prelua baza pentru următorii șase ani, dacă în zilele următoare nu vor apărea contestații care să complice procedura. Patronul Academiei e Claudiu Barbu, participant de patru ori în Raliul Dakar și om de afaceri cu bussinesuri în domeniul auto (deține compania Austroglass), construcții și consultanță.

”Doar Academia lui Hagi și New Star sunt peste noi”

El spune că în primul an de la lansarea AGF a pus pe masă un buget de 600.000 de euro, jumătate investiții, jumătate cheltuieli curente:

Avem șase grupe pe patru categorii de vârstă. Sunt în total circa 70 de copii și inteționăm cel puțin să ne dublăm capacitatea până în vară, după ce vom prelua stadionul. Împărțim burse între 300 și 500 de lei pentru 40 de copii, un model care a început să fie preluat de la noi și de alții. Spun cu mâna pe inimă că, într-un timp scurt, am ajuns să fim deja în primele cinci cluburi juvenile din țară. Cred că doar Academia lui Hagi și cei de la New Star sunt peste noi”.

Planul e să modernizeze complexul din Regie, aflat în prezent într-o stare de degradare avansată. AGF folosește deja baza pentru o parte dintre grupele actuale și dorește să se mute acolo cu totul.

Rapidul e încă dator la Arhitectură

La nivel de seniori, ultimii care au jucat pe arena ”Sportul Studențesc” au fost cei de la Rapid, din L4 până în L2. Giuleștenii au rămas însă până azi cu restanțe financiare față de proprietar, care, la sfârșitul anului trecut, a deschis proces la Tribunalul București, solicitând insolvența alb-vișiniilor! Următorul termen este fixat pe 18 martie. Ar fi vorba doar despre circa 30.000 de lei!

Surse playsport afirmă însă că inclusiv Clubul Sportiv Sportul Studențesc intenționează să intervină asupra licitației, pentru că la mijloc ar exista un mai vechi contract cu Universitatea de Arhitectură. Conducerea CS Sportul Studențesc nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe