Accident fără precedent în Turul Franței. Zeci de victime, o persoană a fost transportată la spital

Ștefănescu Dragoș / 29.07.2022, 23:37
Accident fără precedent în Turul Franței. Zeci de victime, o persoană a fost transportată la spital

Turul Franței feminin este în plină desfășurare și a avut parte din păcate de un incident destul de grav. În timpul Etapei a 5-a a avut loc un accident în urma căruia zeci de sportive au fost rănite. Una dintre ele a fost chiar transportată la spital pentru îngrijiri.

Accident teribil în Turul Franței feminin. Zeci de sportive au fost rănite

Turul Franței feminin este în plină desfășurare și a avut parte din păcate de un incident destul de grav. În timpul Etapei a 5-a, pe ultimii 50 de kilometri rămași din cea mai lungă etapă a cursei, s-a produs un accident teribil. În acest adevărat carambol au fost implicate zeci de cicliste. Au trecut minute bune până ce sportivele au reușit să-și desprindă bicicletele pentru a putea continua cursa.

Din păcate, în urma acestui accident în lanț mai multe sportive au fost rănite. Printre acestea se numără Chantal van den Broek-Blaak, care a avut nevoie de intervenția medicilor. Aceștia i-au bandajat brațul drept pentru a putea continua cursa. Fosta campioană națională a Italiei, Marta Bastianelli, a plecat plângând mai departe în cursă.

Emma Norsgaard a suferit mai multe lovituri destul de grave și a fost nevoită să se retragă din cursă. Ea a fost imediat transportată cu ambulanța la spital pentru îngrijiri. Ulterior, membri din echipa lui Norsgaard au anunțat pe rețelele de socializare că aceasta „s-a lovit la cap, gât și s-a rănit la umărul stâng și a fost transferată la un spital din Epinal”.

Jinas Vingegaard a câştigat Turul Franţei. ”Este, pur şi simplu, incredibil”

Turul Franței 2022 a fost câștigat de Jinas Vingegaard. Danezul supranumit „Regele Munţilor”, l-a învins pe campionul ediţiei trecute, Tadej Pogacar. Acesta din urmă a avut un timp mai slab cu două minute şi 43 de secunde decât Jinas Vingegaard.

Jinas Vingegaard este al doilea danez din istorie care câştigă Turul Franţei. În anul 1996, Bjarne Riis a reușit această performanță extraordinară.

După fesitivitatea de premiere, Jinas Vingegaard și-a exprimat bucuria dar și mândria pentru obținerea acestui succes unic în ciclismul mondial.

Este, pur şi simplu, incredibil. Am câştigat Turul, în cele din urmă. Nimic rău nu se mai poate întâmpla acum.

E cea mai mare competiţie ciclistică pe care o poţi câştiga, iar acum am reuşit să o fac şi nimeni nu îmi poate lua asta. Sunt foarte fericit pentru victorie, vreau să mă relaxez, să sărbătoresc, dar totodată vreau mai mult”, a spus Jinas Vingegaard.