Acuzații dure înaintea alegerilor de la Federația de Handbal. “Fostele glorii nu au voie să ia cuvântul. De ce frica asta?”

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.04.2022, 19:03
Acuzații dure înaintea alegerilor de la Federația de Handbal. “Fostele glorii nu au voie să ia cuvântul. De ce frica asta?”

Radu Voia a lansat acuzații dure înaintea alegerilor de la Federația Română de Handbal, care vor avea loc pe joi, 28 aprilie, cu începere de la ora 11:00 la Hotelul Marriott din București. Fostul mare handbalist și selecționer al naționalelor României susține că mai mulți oameni care urmau să voteze la acest tur de scrutin au fost înlocuiți pe ultima sută de metri de oameni care nu ar avea căderea morală să facă acest lucru.

Concret, ar fi vorba despre profesori de rugby sau chiar de religie care ar fi fost trecuți pe liste și care ar urma să se prezinte joi și să voteze. Iar toate aceste lucruri ar fi fost puse în aplicare de actuala administrație a handbalului românesc, în frunte cu președintele Alexandru Dedu.

Acuzații dure făcute de Radu Voina înaintea alegerilor de la Federația Română de Handbal

De asemenea, Radu Voina a acuzat că foștilor mari handbaliști români li se interzice prin diferite mijloace să participe la Adunarea Generală a Federației Române de Handbal, în cadrul căreia se va vota viitorul președinte. Însuși fostul mare jucător român, ajuns la 71 de ani, nu va putea fi prezent în sală joi.

Dacă ne luăm după declarațiile președintelui în funcție, el câștigă din primul tur. Numai că ghinionul lui că în primul tur sunt și ceilalți participanți.

Din ce am auzit și cu confirmare din teritoriu, lucrurile se schimbă, se accelerează. Domnul Dedu stă la biroul lui, are pălmașii care aleargă pentru el, care-s angajații federației și el dă telefoane și schimbă delegațiile.

Oamenii de handbal din teritoriu anunță că au fost schimbați, au primit ordin să meargă profesorul de religie, de pshiologie sau cel de la rugby. Ăla care nu e de la handbal vine cu dedicația clară, nu e prima dată când se întâmplă, dar la români merge.

V-ați gândit vreodată că fostele glorii nu o să aibă dreptul să ia cuvântul? N-avem nici dreptul să participăm în sală.

Păi dacă lucrurile sunt așa de albe și curate cum se laudă actuala conducere, de ce le e frică de niște oameni în vârstă, care întâmplător au făcut și ei un pic de handbal? De ce frica asta? Asta numai din cauza fricii”, a spus Radu Voina la Radio Sport Total FM.

Fiul fostului mare handbalist se află printre candidați

Actualul președinte Alexandru Dedu va fi contracandidat la aceste alegeri de Constantin Din, Bogdan Voina, fiul lui Radu Voina, și Maximilian Gavrilă. În cadrul Adunării Generale de joi, cei 245 de membri afiliați FRH vor alege președintele, vicepreședintele și membrii Consiliului de Administrație.

Radu Voina, critici fără precedent față de conducerea FRH. „E de râsul râsului!” Viitorul handbalului, sub semnul întrebării | EXCLUSIV Playsport Live