Acuzații fără precedent lansate după semifinala Frankfurt – West Ham din Europa League. Arbitrul, ținta principală: “Probabil ai fost plătit. Corupție nenorocită”

Olteanu Ștefan / 06.05.2022, 16:50
Acuzații fără precedent lansate după semifinala Frankfurt – West Ham din Europa League. Arbitrul, ținta principală: “Probabil ai fost plătit. Corupție nenorocită”

Declan Rice (23 de ani) a lansat mai multe acuzații dure la adresa arbitrului după semifinala Frankfurt – West Ham din Europa League. „Ciocănarii” au fost învinși cu 0-1 în Germania și au ratat șansa de a se califica în finală, iar căpitanul lui West Ham nu s-a mai putut abține la finalul meciului. Pe tunelul care duce către vestiare, Rice i-a aruncat cuvinte grele „centralului” spaniol Jesus Gil Manzano.

Declan Rice, în mijlocul unui scandal uriaș. Acuzații fără precedent lansate după semifinala Frankfurt – West Ham din Europa League

Semifinala Frankfurt – West Ham din Europa League s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea nemților, care au obținut și calificarea în actul final, iar la scurt timp terminarea partidei, din tabăra echipei oaspete au fost lansate acuzații fără precedent.

Căpitanul „ciocănarilor”, Declan Rice, mijlocaș defensiv de 23 de ani care se află în fruntea listei de transferuri de la Manchester United, l-a luat la țintă pe arbitrul spaniol Jesus Gil Manzano.

Meciul de la Frankfurt a fost unul foarte încins, iar West Ham a fost nevoită să joace din minutul 17 în inferioritate numerică. Aaron Cresswell (32 de ani) a comis un fault din postura de ultim apărător și „centralul” i-a arătat direct cartonașul roșu. Mai mult, în finalul partidei, inclusiv antrenorul David Moyes a fost eliminat, pentru un gest nesportiv. Scoțianul a lovit mingea cu piciorul în direcția unui copil de mingi, iar Manzano nu l-a iertat și l-a trimis în tribune.

De asemenea, „ciocănarii” au mai contestat și alte decizii ale arbitrului, iar din cauza frustrărilor, Declan Rice a răbufnit la final.

Potrivit britanicilor de la The Sun, căpitanul lui West Ham i-a adresat cuvinte grele lui Jesus Gil Manzano în tunelul către vestiare:

Arbitrule! Foarte slab. Toată seara, foarte slab. Cum poți fi atât de slab? Serios! Probabil ai fost plătit. Corupție nenorocită”, ar fi transmis mijlocașul, potrivit sursei menționate.

În cazul lui Declan Rice se va face o anchetă amănunțită, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o suspendare de trei meciuri în competițiile europene, plus o amendă consistentă.

Declan Rice nu l-a iertat pe arbitru nici la interviul de după meci. „Părea că ia fiecare decizie în favoarea lor”

La microfonul reporterului de la BT Sport, căpitanul lui West Ham a spus că nu contestă eliminarea lui Aaron Cresswell din minutul 17, însă crede că majoritatea deciziilor luate de „centralul” spaniol au fost în favoarea echipei gazdă.

Eliminarea probabil că a fost corectă, dar alte decizii au fost proaste. Arbitrul a părut că ia toate deciziile în favoarea lor, iar în cele din urmă nu poți face multe când este împotriva ta.

Suntem dezamăgiți, pentru că am ajuns atât de departe ca și grup. Nu suntem cea mai mare dintre echipe, ca să putem juca la acest nivel în fiecare săptămână. Am jucat peste 50 de meciuri doar în ultimul an.

Dar în același timp eu sunt și mândru. Să joci în 10 oameni într-o asemenea manieră… Multe dintre echipe s-ar fi pierdut și ar fi încasat trei sau patru goluri. Dar să continui să ataci în inferioritate numerică, asta arată ce fel de echipă este West Ham. Noi luptăm până la final. Deci, sunt dezamăgit, dar în același timp mândru de fiecare în parte.

Un cartonaș roșu îngreunează mereu lucrurile. Sunt 100% convins că dacă jucam 11 la 11 nu aveau cum să ne bată. Desigur, Frankfurt e o echipă bună, dar în niciun caz mai bună decât Sevilla sau Lyon. ”, a declarat Declan Rice, după Frankfurt – West Ham 1-0.

Frankfurt s-a impus cu 2-0 la general și o va întâlni în marea finală pe Rangers. Echipa lui Ianis Hagi a produs surpriza și s-a calificat în fața nemților de la RB Leipzig, scor 3-2 la general.

Finala e programată pe 18 mai, de la ora 22:00, pe arena „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla.

“Ne vedem la Sevilla!” Ianis Hagi, mesaj plin de emoție după ce Rangers s-a calificat în finala Europa League.