Acuzații grave la adresa lui Gică Hagi și a clubului Farul. Parteneriatul s-a rupt în urma scandalului

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.09.2022, 13:19
Acuzații grave la adresa lui Gică Hagi și a clubului Farul. Parteneriatul s-a rupt în urma scandalului

Academia lui Gică Hagi și implicit clubul Farul Constanța aveau în derulare un parteneriat cu cei de la Corvinul Hunedoara. Colaborarea presupunea că tinerii jucători crescuți de cei din Hunedoara făceau pasul spre academia „Regelui”. Astfel încât toate părțile implicate să aibă de câștigat.

Gică Hagi, acuzat de „practici necurate” de către cei de la Corvinul Hunedoara

Tinerii jucători aveau șansa de a se dezvolta într-un cadru mai bine organizat, clubul din Hunedoara primea o sumă de bani în schimbul lor, iar academia lui Gică Hagi coopta tineri jucători foarte talentați, pe care avea șansa ulterior să îi vândă mai departe pe sume importante.

Se pare însă că în acest mecanism a apărut recent un scurt-circuit. Cel puțin așa susțin cei de la Corvinul. Ei au anunțat luni prin intermediul unui comunicat de presă că au decis să renunțe la parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi pentru că reprezentanții acesteia ar fi încercat să ia un jucător da la Corvinul fără să le ofere hunedorenilor ceea ce li se cuvenea.

Ei au subliniat în mod clar că nu acceptă așa ceva și au făcut apel la „cazul” Bogdan Lobonț. Fostul portar al echipei naționale a României a plecat de la Corvinul la Rapid în august 1997, iar clubul din Hunedoara, după cum susțin reprezentanții lui, nu a primit nimic la acel moment. Acum, ei spun că ceva asemănător a încercat să facă și Academia Gheorghe Hagi în cazul lui Darius Roman, de asemenea portar.

Se pare că oficiali ai constănțenilor i-ar fi convins pe părinții tânărului să facă presiuni pentru un transfer în condiții bune doar pentru cei de la academia lui Gică Hagi.

Comunicatul transmis de cei de la Corvinul

„Cedarea unor jucători cu potenţial (cum s-a întâmplat recent, în cazul unui junior de 12 ani, la presiunile părinţilor, la clubul FC Farul Constanţa, în condiţii avantajoase doar pentru clubul de primă ligă) nu se va mai face decât dacă beneficiile financiare sunt în concordanță cu investițiile pe care clubul nostru le face în viitorul juniorilor.

Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi, folosindu-se anumite strategii de convingere a părinţilor, înainte de a se discuta cu reprezentanţii clubului.

Concret, nu ne dorim ca, în viitor, Corvinul să mai treacă printr-un alt „caz Lobonţ”, în care să nu beneficieze în niciun fel din transferul jucătorului, având în vedere resursele investite de-a lungul timpului în juniorul aflat în cauză!

Tocmai de aceea, am luat decizia de a denunța, unilateral, parteneriatul pe care îl aveam cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și care data din 2020, însă, totodată, subliniem că rămânem deschiși oricărei colaborări cu cluburi care își manifestă interesul asupra unui jucător crescut la Hunedoara, atâta vreme cât o eventuală înțelegere va fi benefică, din toate punctele de vedere, și clubului nostru”, au transmis cei de la Corvinul Hunedoara prin intermediul site-ului oficial al clubului.

CITEȘTE ȘI Gică Hagi, extrem de supărat după colapsul de la Craiova. „Prea multe greșeli, am primit ce am meritat”

Urmăriți Playsport.ro și pe