Acuzații grave la adresa lui Rafael Nadal după o nouă victorie la Roland Garros: „El nu poate fi un model pentru copii”

Olteanu Ștefan / 09.06.2022, 14:50
Acuzații grave la adresa lui Rafael Nadal după o nouă victorie la Roland Garros: „El nu poate fi un model pentru copii”

Rafael Nadal (36 de ani – 4 ATP) a reușit în 2022 o nouă victorie la Roland Garros, a 14-a din cariera sa impresionantă, însă pentru a ridica trofeul deasupra capului a apelat la niște măsuri dramatice, decizii din cauza cărora acum primește mai multe acuzații grave.

Rafael Nadal și-ar fi pus viața în pericol pentru o nouă victorie la Roland Garros. Spaniolul e dat drept contraexemplu și la adresa sa au fost lansate acuzații grave

Din cauza accidentărilor grave pe care le-a suferit în ultimul an, nimeni nu anticipa o nouă victorie a lui Rafael Nadal la Roland Garros, dar spaniolul a șocat din nou întreaga planetă și acum primește o serie de acuzații grave.

Nadal nu va atinge cel mai bun nivel al său la Roland Garros. Pentru că îi trebuie multe meciuri în picioare. Și nu le va avea! Este foarte ciudat pentru el să meargă la Paris după ce a jucat atât de puțin”, spunea Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, înainte de Roland Garros.

Și, dintr-un anumit punct de vedere, Mouratoglou a avut dreptate. Problemele fizice i-au dat mari bătăi de cap lui Nadal încă din debutul turneului.

Ibericul doar ce se recuperase după o accidentare la coaste înainte de Roland Garros, iar după meciul Corentin Moutet, din turul 3, Nadal s-a lovit de o altă problemă, una mai veche. El suferă de sindromul Muller-Weiss, care antrenează o necroză a osului navicular, o boală rară, incurabilă, care afectează osul piciorului şi care provoacă dureri cronice.

Doar piciorul stâng este afectat în cazul lui Rafael Nadal, iar durerile pe care le simte în timpul meciurilor, dar și în afara acestora, sunt teribile.

Pentru a putea continua la Roland Garros 2022 după meciul cu Moutet, Nadal a apelat la un tratament riscant cu injecții. El a fost supus unor astfel de intervenții în mod repetat, iar potrivit informațiilor din presa internațională și-a pus viața în pericol.

Jurnalistul francez Clemence Lacour îl pune la zid pe Nadal. „El nu poate fi un model pentru copii”

Practic, injecțiile pe care și le-a făcut Nadal i-au amorțit piciorul pe parcursul meciului, pentru a nu mai simți durerea. Inclusiv ibericul a recunoscut că această practică nu este una recomandată, deoarece poate avea efecte grave pe teremen lung asupra organismului.

Însă, decizia sa de a-și împinge limitele la cote maxime nu a fost trecută cu vederea. Clemence Lacour, un renumit jurnalist francez, l-a pus la zid pe Rafael Nadal, despre care a spus că e un contraexemplu pentru tinerele generații:

Acești eroi care aleg performanța în detrimentul trupului lor și cu prețul unor probleme fizice atât de grave încât trebuie să le amorțească părți din corp. Este acesta modelul pe care ni-l dorim pentru noi și pentru copiii noștri? Eu cred că nu”, a transmis Lacour.

Declarațiile acestuia s-au împrăștiat rapid pe rețelele de socializare, iar majoritatea internauților de pe Twitter i-au dat dreptate.

Cei mai mulți utilizatori cred că la vârsta sa și cu recordurile impresionante doborâte, Rafael Nadal nu mai poate juca tenis din plăcere și se forțează să o facă pentru cu totul alte motive.

Rafa Nadal are 22 de titluri de Grand Slam cucerite, record absolut în lumea tenisului. El a devenit cel mai vârstinc câștigător de la Roland Garros și după Grand Slam-ul de la Paris a anunțat că nu are de gând să se retragă.

După Roland Garros 2022, Nadal s-a prezentat în cârje la o clinică privată din Barcelona.