Adevăratele probleme cu care se confruntă Rareș Ilie la Nice: „Antrenorul nu-l mai băga în seamă”

Dragos Stefanescu 26.01.2023, 22:50
Adevăratele probleme cu care se confruntă Rareș Ilie la Nice: „Antrenorul nu-l mai băga în seamă”

Transferat de la Rapid în vara anului trecut, Rareș Ilie nu a reușit să se impună la OGC Nice. Tânărul mijlocaș a prins puține minute în tricoul noii sale echipe, iar viitorul său este incert. Marius Niculae a vorbit recent despre situația lui Ilie. Fostul internațional a dezvăluit care este marea problemă cu care s-a confruntat fostul rapidist la clubul francez.

Cu ce problemă majoră se confruntă Rareș Ilie la OGC Nice

Rareș Ilie (19 ani) a fost protagonistul celui mai spectaculos transfer reușit vara trecută de echipele românești. Mijlocașul a fost vândut de Rapid la OGC Nice pentru 5 milioane de euro.

Plecat cu mari speranțe la echipa din Ligue 1, Rareș Ilie a avut evoluții modeste. El a bifat doar 8 meciuri pentru Nice în prima jumătate a sezonului și este foarte aproape de un împrumut la o altă echipă.

Situația lui Rareș Ilie a fost comentată și de Marius Niculae. Managerul sportiv al loturilor naționale de tineret și juniori a avut o discuție cu Ilie în luna noiembrie a anului trecut. Niculae a explicat că la acel moment tânărul mijlocaș era extrem de dezamăgit de faptul că antrenorul Lucien Favre nu-i mai vorbea. Fostul internațional a încercat să-l încurajeze explicându-i că unii antrenori își testează jucătorii în acest fel.

Eu am discutat cu el, mai ales la lotul de tineret, când a venit ultima oară. Era puțin cam demoralizat pentru că nu mai juca, antrenorul nu mai vorbea cu el. I-am explicat că lucrurile astea sunt normale afară, lucrurile astea îl vor întări, iar el trebuie să fie profesionist sută la sută.

Chiar dacă nu te bagă antrenorul, se uită la tine și va analiza atitudinea ta. Afară te pun la tot felul de teste să vadă cum reacționezi și atunci trebuie să fie puternic, e un sfat dat din propria experiență”, a spus Marius Niculae, la Digi Sport.

Adrian Mutu, sfat prețios pentru Rareș Ilie. ”Nu-i sugerez să vină, să se întoarcă în România”

În ultima perioadă s-a tot vorbit despre o posibilă revenire a lui Rareș Ilie la Rapid, sub formă de împrumut. Însă nu toată lumea vede cu ochi buni această eventuală mutare.

Adrian Mutu i-a spus clar lui Ilie să nu revină în Superligă și să se lupte pentru un loc în prima echipă a lui Nice.

Am vorbit la telefon în săptămânile trecute. Rareş a venit cu o problemă personală în România. Că a fost şi este alături de Rapid nu este o noutate, se ştie că ţine cu acest club. Nu, nici nu am luat în calcul această situaţie (n.r. de a fi împrumutat de Rapid).

În primul rând, pentru Rareş, pentru care nu-i sugerez să vină, să se întoarcă în România, să se întoarcă la Rapid. Trebuie să continue acolo, să strângă din dinţi, să se antreneze bine pentru ziua care va veni şi se va apela la serviciile lui”, a spus Adrian Mutu.

Urmăriți Playsport.ro și pe