Adevărul despre demiterea lui Laszlo Balint de la Universitatea Craiova: „Atunci mi-am dat seama!” Cine i-a dat vestea

Robert Zanfir 29.08.2022, 22:43
Adevărul despre demiterea lui Laszlo Balint de la Universitatea Craiova: „Atunci mi-am dat seama!” Cine i-a dat vestea

Laszlo Balint (43 de ani) a dezvăluit când a realizat că va fi dat afară de la Craiova. Tehnicianul recunoaște că regretă despărțirea de echipa lui Mihai Rotaru. „Dragoste cu sila nu se poate”, spune antrenorul.

Povestea de dragoste dintre ardeleanul Laszlo Balint și oltenii de la Universitatea Craiova a fost una scurtă. Prea scurtă, după cum spune însuși tehnicianul. După două victorii, trei remize și două eșecuri, Balint a fost pus pe liber chiar când credea că a scăpat de „ștreang”.

Adevărul despre demiterea lui Laszlo Balint de la Universitatea Craiova

Balint este convins că victoria din derby-ul cu FC U Craiova ar fi deblocat situația la echipă. Spune chiar că dubla cu Zorya nu ar fi fost un prag greu de trecut, în ciuda eșecului neplăcut din tur.

„Categoric neplăcut și gustul amar al acestei dezamăgiri cauzate de demiterea de la Craiova este și acum și cred că va fi greu de șters, pentru că reușisem o victorie foarte importantă pentru club în derby-ul cu rivala din oraș.

Eu cred că era o victorie care debloca într-o oarecare măsură situația, pentru că exista o lipsă de încredere în urma anumitor rezultate. Inclusiv acel meci din Polonia cu Zorya. Am făcut un joc destul de modest. Deblocase situația. A doua zi după meci, în momentul în care am ajuns la baza de pregătire, i-am văzut pe jucători. Erau, nu neapărat euforici, dar erau foarte bine dispuși. Era normal.

Starea de spirit după o victorie este una specială. Chiar aveam foarte mare încredere că putem să folosim bine zilele premergătoare returului cu Zorya. Aveam mare încredere că putem să întoarcem rezultatul și să ne calificăm, dar asta a fost. M-au demis”, a declarat Balint pentru Gsp.

Marian Copilu i-a anunțat decizia

Laszlo Balint a fost dat afară de la Universitatea Craiova după victoria cu rivala din oraș. Spune că a simțit că va pleca atunci când a fost „convocat” de Marian Copilu.

„Decizia am simțit-o în momentul în care l-am văzut pe Marian Copilu, directorul sportiv. Mi s-a comunicat imediat după antrenament. M-a rugat Marian să mergem în birou la el. Asta a fost situația.

Nu m-am cramponat de nimic din contract pentru că până la urmă clubul nu a avut niciun argument contractual, să spunem juridic, de care să se lege la această demitere. Dar am considerat că dragoste cu sila nu se poate. Mai departe au fost discuțiile legate strict de hârtia de reziliere și asta a fost”, a mai spus fostul antrenor al Craiovei.

Nu a vorbit cu Mihai Rotaru

Plecarea lui Balint nu a schimbat cu mult situația echipei. Cu Mirel Rădoi la conducere, Universitatea a trecut de Zorya, dar a fost eliminată de Hapoel Beer Sheva din drumul spre grupele Conference League. Cum a reacționat Mihai Rotaru?

„I-am trimis un mesaj, după ce am fost înștiințat de această decizie, în care i-am mulțumit pentru colaborare. Am considerat că e un gest minim prin care să-i mulțumesc, chiar dacă această despărțire a fost așa cum a fost.

Eu așa am considerat! Aici nu a fost o despărțire de comun acord, iar clubul și-a asumat acest lucru. Adică și-a asumat faptul că mă dă afară inclusiv public.

Eu pot să zic că până la un anumit punct am comunicat și am colaborat destul de bine cu domnul Rotaru, chiar dacă sunt convins că și dânsul și-ar fi dorit ca anumite transferuri să se facă un pic mai repede, în așa fel încât echipa să fie mult mai pregătită pentru tot ce a însemnat debutul de sezon”, a încheat Laszlo Balint.

Urmăriți Playsport.ro și pe