Adevărul despre numărul de spectatori la Campionatul Mondial din Qatar. Asistența a fost sub așteptările organizatorilor

Robert Zanfir 08.12.2022, 17:48
Adevărul despre numărul de spectatori la Campionatul Mondial din Qatar. Asistența a fost sub așteptările organizatorilor

Qatarul a avut parte de un număr de 765 de mii de vizitatori în primele două săptămâni ale Campionatului Mondial, cu mult sub fluxul de 1,2 milioane de persoane la care se așteptau organizatorii. Vârful perioadei a fost în intervalul 24-28 noiembrie, când turneul final a programat patru partide pe zi.

Cupa Mondială din Qatar intră în faza finală. Partidele din grupe au adus ceva suspans, multe surprize și răsturnări ale calculelor hârtiei. Cu toate acestea, afluența publicului nu a fost la nivelul așteptat de organizatori, deși arabii au pus la cale cel mai scump Mondial din istorie. 2 miliarde de dolari au cheltuit șeicii din Doha pentru a organiza cea mai urmărită competiție a lumii.

Adevărul despre numărul de spectatori la Campionatul Mondial din Qatar

Criticile în ceea ce privește nerespectarea drepturilor omului, impactul în rândul suporterilor dat de interzicerea alcoolului și scandalurile de corupție și-au pus amprenta asupra modului în care cel mai scump campionat mondial din istorie a fost primit de consumatorii de fotbal.

Potrivit unui raport al organizatorilor, Qatar a înregistrat, în primele 17 zile ale turneului, 765.859 vizitatori internaţionali. Raportul Comitetului de organizare vorbește despre 1,33 de milioane de posesori de bilete de meci şi 3,09 milioane de bilete vândute.

  • 2,65 milioane de spectatori este asistența cumulată în primele 52 de partide ale Campionatului Mondial din Qatar

Gianni Infantino, după faza grupelor: Cel mai bun campionat mondial din istorie!

Gianni Infantino a făcut bilanțul turneului din Qatar, înaintea sferturilor de finală ale Campionatului Mondial. Președintele FIFA se declară extrem de mulțumit în privința turneului pe care îl cataloghează drept cel mai reușit din istorie.

„Am văzut toate partidele și spun categoric că a fost cea mai bună fază a grupelor din istoria Campionatelor Mondiale. E promițător pentru restul turneului.

Au fost partide cu foarte multă calitate, pe stadioane minunate. Și publicul a fost incredibil. Avem o medie peste 51.000 de fani pe meci.

În ceea ce privește audiența TV, avem un record. Au fost peste două miliarde de telespectatori, ceea ce e incredibil. Au fost 2,5 milioane de persoane pe străzile din Doha și sute de mii pe stadioane. Am avut goluri magnifice, emoții și suprize.

Nu mai sunt naționale mici și e pentru prima dată când am avut echipe de pe toate continentele în fazele eliminatorii.

Sperăm ca Mondialul să continue așa cum a început, fiind un adevărat succes. Sunt sigur că vom ajunge la 5 miliarde de telespectatori în întreaga lume”, a spus Gianni Infantino.

Program sferturi:

Sfert 1: Vineri, ora 17:00 » Croația – Brazilia
Sfert 2: Vineri, ora 21:00 » Țările de Jos – Argentina
Sfert 3: Sâmbătă, ora 17:00 » Maroc – Portugalia
Sfert 4: Sâmbătă, ora 21:00 » Anglia – Franța

Semifinale:

Marți, 13 decembrie, ora 21:00 » Câștigătoare Sfert 1 – Câștigătoare Sfert 2
Miercuri, 14 decembrie, ora 21:00 » Câștigătoare Sfert 3 – Câștigătoare Sfert 4

Urmăriți Playsport.ro și pe