S-a aflat adevărul despre salariile de la CSA Steaua. Un oficial al clubului a dezvăluit sumele pe care le primesc, de fapt, jucătorii antrenați de Daniel Oprița.
De-a lungul timpului, în spațiul public s-a vehiculat că „militarii” le oferă jucătorilor salarii uriașe în raport cu nivelul în care se află, adică eșalonul al doilea, fără drept de promovare. Șeful secției de fotbal din cadrul clubului, Andrei Cian, a dezvăluit, însă, că lucrurile nu stau deloc așa.
Potrivit spuselor sale, niciunul dintre jucători nu primește mai mult de 6.000 de euro pe lună. Depășirea acestui plafon stabilit de Ministerul Finanțelor prin noul proiect legislativ ar însemna ca diferența să fie acoperită din surse private.
„La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celelalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net. Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta.
Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS. Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS. Ca idee, dacă aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Da, se poate face un mix din bani publici și privați”, a dezvăluit Cian, la Digi Sport.
CSA Steaua încearcă de mai bine de doi ani să pună bazele unei asocieri cu o entitate privată, astfel încât să poată obține dreptul de a promova pe prima scenă a fotbalului românesc, dar fără succes. Refuzul potențialilor investitori de a se implica în acest proiect ține, potrivit omului care conduce secția de fotbal a clubului, de aspecte juridice. Acesta s-a arătat încrezător că situația se va îmbunătăți de îndată ce procesele cu FCSB pentru palmaresul, sigla și marca roș-albaștrilor vor ajunge la final.
„Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată, Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociații. Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici.
Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent. Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a adăugat Andrei Cian.