Adevărul despre vânzările lui Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă. Mihai Rotaru a dezvăluit motivele despărțirii de cei doi

Robert Zanfir / 01.05.2022, 19:37
Adevărul despre vânzările lui Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă. Mihai Rotaru a dezvăluit motivele despărțirii de cei doi

Mihai Rotaru spune că nu a vrut să îi vândă pe Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă, dar că cei doi au fost atrași de salariile uriașe promise de Galatasaray și de Parma. Ştefan Baiaram, Alexandru Cîmpanu sau Jovan Markovic sunt alți trei tineri care ar putea aduce sume mari în vistieria oltenilor.

Seria neagră a oltenilor lui Laurențiu Reghecampf, din finalul anului trecut, atârnă greu pe acest sfârșit de sezon. Cu punctele risipite în iarnă, Universitatea Craiova ar fi fost acum deja campioană. Totuși, cei din Bănie au revenit fantastic în clasament, iar victoria cu Voluntari, 1-0, i-a apropiat la doar un punct de FCSB și la trei pași de primul loc.

Mihai Rotaru a dezvăluit adevărul despre transferurile lui Valentin Mihăilă și Alex Cicâldău

Universitatea Craiova a fost vedetă pe piața transferurilor în și din România, în ultima vreme. Alex Mitriță, Valentin Mihăilă, Alex Cicâldău sunt câtiva dintre tinerii care au plecat pe sume impresionante în campionate mult mai puternice.

Cu toate acestea, Mihai Rotaru spune că politica echipei nu este aceea a creșterii și vânzării de jucători. Totuși, omul de afaceri recunoaște că nu poate concura cu banii și bugetele cluburilor din campionatele mai dezvoltate ale Europei.

„Universitatea Craiova nu are jucători la tarabă, Universitatea nu îşi doreşte să vândă jucători. Noi nu avem jucători la tarabă, nu vindem roşii, castraveţi, nu avem preţuri.

Nu am vrut să-l vindem nici pe Cicâldău, nici pe Mihăilă, dar când de la 150 de mii pe an ţi se oferă un salariu de 1 milion pe an, este foarte greu să opreşti un jucător”, a spus Mihai Rotaru, la Orange Sport.

Universitatea Craiova, campioana transferurilor sub conducerea lui Mihai Rotaru

Valentin Mihăilă – Parma – 9 milioane de euro – 2020/2021
Alexandru Mitriţă – New York City – 8 milioane de euro – 2018/2019
Alexandru Cicâldău – Galatasaray – 6,5 milioane de euro – 2021/2022
Andrei Ivan – FK Krasnodar – 3 milioane de euro – 2017/2018
Alexandru Băluţă – Slavia Praga – 2,65 milioane de euro – 2018/2019
Vladimir Screciu – Genk – 2 milioane de euro – 2018/2019
Bogdan Vătăjelu – Sparta Praga – 1,3 milioane de euro – 2016/2017

Decizie finală în cazul lui Valentin Mihăilă. Ce va face Atalanta cu mijlocașul român.

Unul dintre jucătorii cu care se mândrește Mihai Rotaru este Valentin Mihăilă. Mijlocașul a ajuns între timp la Atalanta, dar nu s-a adaptat la Bergamo.

Presa din Italia susține cu tărie că Valentin Mihăilă nu va mai continua sub comanda lui Gasperini și din sezonul viitor. Fotbalistul român în vârstă de 22 de ani a fost împrumutat în ianuarie de gruparea din Bergamo de la Parma până la finalul acestei stagiuni, cu opțiune de transfer definitiv.

Totuși, cele două echipe ar putea pune la cale o rocadă între Mihăilă și Dennis Man. Bergamascii au pus ochii pe fostul jucător de la FCSB, vândut și el pe o sumă record.