Adi Popa se desparte de Steaua. Mijlocașul a explicat ce a dus la o asemenea decizie

George Drafta 10.01.2023, 14:47
Adi Popa se desparte de Steaua. Mijlocașul a explicat ce a dus la o asemenea decizie

Fotbalistul roş-albaştrilor este dezamăgit de faptul că toate promisiunile făcute în vară atunci când a ales să continue în Ghencea nu au putut fi respectate de oficialii clubului.

El spune că în vara acestui an va trage linie şi va părăsi divizionara secundă dacă lucrurile nu se vor regla nici pentru sezonul viitor. Fotbalistul de 34 de ani le-a dat practic ultimatum oficialilor clubului.

„Mi se termină contractul la vară și probabil că, dacă nu vor vrea să promoveze, am și eu o vârstă, nu știu de ce aș mai sta dacă nu se va dori promovarea. Eu am venit aici ca să promovez și promisiunile erau că se va putea chiar din primul an.

La anul, cele două echipe din Liga 1 care vor pica își vor dori să revină și va fi o luptă și mai aprigă. Anul trecut am avut Petrolul și Hermannstadt, iar anul acesta am scăpat de cele din Liga 1, am rămas doar noi”, a declarat Adi Popa, la Digi Sport.

Steaua este lider în liga secundă după un parcurs foarte bine în prima parte a stagiunii © FOTO:/SPORT PICTURES
Steaua este lider în liga secundă după un parcurs foarte bun în prima parte a stagiunii © FOTO:/SPORT PICTURES

Degeaba sunt lideri

Steaua este prima clasaă în liga secundă după 16 etape disputate din sezonul reguilar. Roş-albaştrii au 33 de puncte , cu două mai multe decât Poli Iaşi şi Oţelul. Din acest motiv, Adi Popa are şi mai multe motive de regret.

„Categoric s-a pierdut cea mai mare oportunitate să se promoveze. Anul ăsta era anul cel mai la îndemână să se promoveze, din punct de vedere sportiv. E foarte greu să te motivezi știind că nu ai dreptul de promovare, să îi motivezi și pe cei de lângă tine, pentru că pică pe umerii celor cu experiență, pentru că îi ai pe umerii tăi și pe cei tineri, pe care tu îi motivezi. E frustrant. Noi defilăm în Liga 2”, a adăugat mijlocaşul.

În ciuda rezultatelor excelente, Opriţa nu poate fi pe deplin mulţumit din cauza situaţiei nerezolvate a dreptului de promovare
În ciuda rezultatelor excelente, Opriţa nu poate fi pe deplin mulţumit din cauza situaţiei nerezolvate a dreptului de promovare

Situaţie deloc nouă

Steaua a ajuns în al doilea eşalon al fotbalul românesc în vara lui 2021. Dar nu a obţinut şi dreptul de a promova în Superligă. Aşa cum toţi suporterii ei aşteptau. Astfel că şi în stagiunea precedentă, steliştii s-au calificat degeaba în play-off, pentru că ei nu s-au putut înscrie pe lista echipelor care aspiră la o astfel de performanţă.

Astfel, deşi au terminat pe poziţia a 4-a care i-ar fi permis să dispute barajul de promovare, trupa din Ghencea a fost „sărită”. Iar în locul ei a disputat dubla decisivă Concordia Chiajna. Pentru a primi dreptul de promovare în Superligă, Steaua trebuie să îşi schimbe forma de organizare, iar MApN să cedeze controlul asupra clubului.

Urmăriți Playsport.ro și pe