Adio, Bogdan Chipirliu de la CSA Steaua. Golgeterul militarilor negociază cu o echipă de Liga I

Olteanu Ștefan 10.05.2022, 10:00
Adio, Bogdan Chipirliu de la CSA Steaua. Golgeterul militarilor negociază cu o echipă de Liga I

Bogdan Chipirliu (29 de ani) îi va spune „adio” lui CSA Steaua la finalul acestui sezon. Contractul golgheterului din Liga 2 va expira la data de 30 iunie, iar CSA Steaua a eșuat în cadrul negocierilor pentru prelungirea înțelegerii. În schimb, Bogdan Chipirliu ar fi primit o ofertă foarte tentantă de la o echipă de Liga I.

CS Mioveni lucrează la transferul golgheterului din Liga 2. Adio, Bogdan Chipirliu de la CSA Steaua

Bogdan Chipirliu, marcator a 15 goluri în actuala stagiune pentru CSA Steaua București, îi va spune „adio” echipei din Ghencea din sezonul următor. Atacantul de 29 de ani, care se poate mândri și cu statutul de golgheter în Liga 2, va ajunge la capătul contractului pe 30 iunie.

Conform Eurosport, Chipirliu a refuzat deja oferta de prelungire a „militarilor”. Motivul? În ciuda performanțelor foarte bune pe care le-a avut în acest sezon, lui Chipirliu i s-a propus micșorarea salariului, lucru care l-a nemulțumit profund pe jucător. În prezent, salariul lui Chipirliu ar fi de 4.500 de euro pe lună. Însă, în noul angajament, suma ar fi urmat să fie redusă considerabil.

Totuși, potrivit sursei menționate, atacantul nu duce lipsă de oferte. El a început deja negocierile cu CS Mioveni, club care este salvat matematic de la retrogradare în Liga I. Argeșenii sunt favoriți să obțină angajamentul lui Chipirliu în acest moment, însă atacantul mai așteaptă și alte posibile oferte venite din Liga 1, în speranța că un club cu obiective mai îndrăznețe își va manifesta interesul pentru el.

În 2022 – 2023, Bogdan Chipirliu are șanse mari să evolueze în premieră în Liga I. Până acum, întreaga sa carieră a evoluat în eșaloanele inferioare din fotbalul românesc. Chipirliu s-a mai aflat sub contract cu Oțelul Galați, Dunărea Galați, AFC Fortuna, ACS Poli, Juventus București, Astra Giurgiu și Gloria Buzău.

Cota lui de piață este de 175.000 de euro, conform Transfermarkt.

CSA Steaua forțează promovarea în Liga 1. „UEFA și FIFA nu interzic asta! Nu se face referire nicăieri la așa ceva”

În Liga I, Chipirliu s-ar putea duela și cu încă actuala sa echipă. Steaua București va termina pe locul 4 în play-off-ul din Liga 2, poziție care cel puțin teoretic o va duce la barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1.

Deși inițial nu se știa cu exactitate dacă Steaua va primi dreptul pentru a evolua la baraj, se pare că lucrurile au avansat favorabil pentru „militari”! Comandantul CSA Steaua, Răzvan Ștefan Bichir, a mers la sediul FRF, luni. Însoțit de juriștii Stelei, Bichir ar fi depus un întreg dosar prin care susține că „militarii” trebuie să primească drept de promovare în prima divizie.

UEFA și FIFA nu interzic unui club departamental să joace în prima ligă. Nu se face nicăieri referire la așa ceva. Sunt o grămadă de cluburi în lume, în aceeași situație”, au anunțat surse din cadrul clubului Steaua, conform Eurosport.

Tot sursa citată mai indică faptul că Steaua va merge la TAS dacă FRF nu îi va permite să evolueze la baraj. În lupta pentru un loc în Liga 1, Steaua ar urma să se bată cu Chindia Târgoviște.

Fostul premier, Ludovic Orban, umilit și jignit de către suporterii CSA Steaua București. „În tabăra infractorilor”.

Urmăriți Playsport.ro și pe