Adio, Cristi Săpunaru! Mihai Stoichiță a dezvăluit că fundașul Rapidului nu ar fi interesat de revenirea sub tricolor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2022, 19:49
Adio, Cristi Săpunaru! Mihai Stoichiță a dezvăluit că fundașul Rapidului nu ar fi interesat de revenirea sub tricolor

Cristi Săpunaru nu mai dorește să joace pentru echipa națională a României. Cel puțin așa reiese din ultimele declarații făcute de Mihai Stoichiță. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal a fost întrebat despre acest subiect și a spus că aceasta ar fi singura variantă, în condițiile în care căpitanul Rapidului are o relație foarte bună cu Edi Iordănescu.

A refuzat Cristi Săpunaru convocarea la echipa națională pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia?

Stoichiță a vrut practic să spună că selecționerul nu ar fi avut motiv să nu îl convoace pe fundașul central în vârstă de 38 de ani. Acesta se află într-o formă foarte bună, joacă meci de meci la Rapid, echipa care conduce clasamentul din Superligă, alături de Farul Constanța. În plus, naționala României se confruntă cu mari probleme în zona centrală a apărării. Așa că experiența și valorea lui Cristi Săpunaru erau mai mult decât binevenite în acest context.

Astfel, Stoichiță a dat de înțeles că motivul pentru care fotbalistul Rapidului nu face parte din lotul convocat pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia Herzegovina este reprezentat de refuzul său de mai juca sub tricolor. De asemenea, directorul tehnic al FRF a dezvăluit că varianta Gabi Tamaș nu a fost luată deloc în calcul pentru această acțiune.

Știți ce relație bună am eu cu Săpunaru. Cred că nu și-a mai dorit să vină la echipa națională. Nu știu ce discuții au fost între el și Edi, am înțeles că și ei au o relație foarte bună, așa că nu pot să vă dau un răspuns clar. Despre Tamaș nu s-a discutat, n-am auzit nimic din zona asta”, a spus Mihai Stoichiță la Digi Sport.

Analiza selecției făcute de Edi Iordănescu

De asemenea, cu aceeași ocazie, Stoichiță a vorbit și despre neconvocările lui Mitriță și Maxim, aspru contestate de Marius Șumudică. Dar și despre absența lui Florin Niță. Nu în ultimul rând, a dat detalii despre situația lui Nicolae Stanciu, care era incert pentru primul meci, și a comentat convocarea, în regim de urgență, a lui Bogdan Mitrea, anunțată în exclusivitate de PlaySport.

„Nu vreau să las loc de interpretări (n.red. despre Mitriță și Maxim). S-au speculat multe lucruri. Logic e să respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil de rezultatele echipei naționale. Viziunea lui tactică și strategică trebuie respectată în funcție de ce a gândit el pentru aceste două jocuri.

Din ce am înțeles, Niță nu prea a mai făcut antrenamente cu echipa. Îmi pare rău pentru el pentru că este un portar excepțional și un caracter extraordinar, dar și acești tineri sunt portari foarte buni. Sper ca și Niță să revină în joc și să candideze din nou pentru postul de portar titular al echipei naționale.

Detalii despre starea fizică a lui Nicolae Stanciu

Stanciu a făcut antrenament normal ieri. Nu simțea nimic. Acum, depinde ce va hotărî împreună cu doctorul pentru primul meci. Ieri a cerut să facă mai mult antrenament, dar a fost oprit pentru că excesul poate duce la accidente.

Din câte știu, se simte foarte bine, dar urmează să hotărască împreună cu Edi și cu doctorul. De multă vreme nu am mai văzut ca aproape toți jucătorii, cu mici excepții, să fie apți de joc.

Sunt foarte mulți jucători tineri. Mitrea pare cel mai experimentat, la fel și Camora. Mitrea a mai fost la națională, nu are tracul debutului. E un stimul extraordinar pentru el pentru că s-a dus la o echipă nouă, la Universitatea Craiova, și vrea să arate că poate fi om de bază pentru ambele angrenaje. Mitrea este un fundaș de picior stâng, cu un joc de cap foarte bun și face cuplu cu Bancu. Sunt multe lucruri de pus în balanță”, a mai spus Mihai Stoichiță, citat de digisport.ro.