Adio, Lionel Messi și Kylian Mbappe de la Mondialul din Qatar? Ce pregătesc organizatorii turneului final

Bordei Radu / 20.09.2021, 20:02
Adio, Lionel Messi și Kylian Mbappe de la Mondialul din Qatar? Ce pregătesc organizatorii turneului final

Aventura lui Leo Messi la PSG nu a început așa de bine precum se aștepta argentinianul. Așteptat să marcheze la foc automat, într-un campionat considerat inferior celui din Spania, Messi încă nu s-a adaptat. Mai așteaptă pentru primul lui gol la noua echipă.

A fost aproape cu Lyon, când a ratat mult, a dat și o bară, dar n-a avut noroc. Iar finalul partidei, când a fost schimbat, riscă să declanșeze un scandal de proporții, la francezi. Acum, starul argentinian are altă problemă: trebuie să se vaccineze ca să joace la Mondialul de anul viitor.

Mondial fără Mbappe, Messi și Cristiano Ronaldo? Ce se întâmplă cu competiția din Qatar

Mondialul de anul viitor va reprezenta ultima șansă pentu Leo Messi, dar și pentru rivalul său Cristiano Ronaldo, să mai obțină un trofeu important la nivel de echipa națională. Trofeul mondial este premiul care le lipsește celor două staruri, dar există posibilitatea reală să nu poată să se bată pentru el.

Guvernul din Qatar a anunțat deja că toți membrii staff-urilor și spectatorii, care vor să participe la Cupa Mondială din noiembrie 2022, trebuie să fie obligatoriu dublu vaccinați anti-Covid-19. Iar această măsură s-ar putea aplica și fotbaliștilor. Nu este, încă, ceva oficial, dar se pare că statul arab pare determinat să impună această măsură.

Este un risc mare asumat de organizatori, pentru că o parte din staruri au refuzat până acum să se inoculeze. Leo Messi și Harry Kane sunt două din numele cele mai importante, care au refuzat serul, până în acest moment. Kylian Mbappe și Cristiano Ronaldo nu și-au făcut nici ei vaccinul, dar asta și pentru că au trecut prin boală. Asta nu îîi va proteja, însă, în Qatar.

Măsurile care ar putea face ca Mondialul să se dispute fără cele mai mari nume din fotbal

Qatar se laudă cu o rată de vaccinare de 82%, de aceea statul din Golf nu vrea să riște nimic. Așa că se iau în calcule mai multe măsuri. Cei vor refuza vaccinarea, să prezinte teste negative la fiecare trei zile, dar echipele lor riscă să piardă meciuri la „masa verde”. Asta dacă se va dovedi că un component al lotului este infectat. În plus ar putea intra tot lotul în carantină, ceea ce ar echivala cu eliminarea.

Nici selecționerii nu vor dori să riște ceva, așa că probabil se vor orienta către fotbaliștii deja imunizați. Rămâne de văzut dacă aceste măsuri vor deveni reale sau dacă Qatar va risca un Mondial la care să lipsească Messi ori Ronaldo.