Adio, Novak Djokovic în Australia! Decizie radicală a autorităților de la Antipozi luată în această dimineață!

Bordei Radu / 14.01.2022, 09:13
Adio, Novak Djokovic în Australia! Decizie radicală a autorităților de la Antipozi luată în această dimineață!

S-a terminat aventura lui Novak Djokovic în Australia. Autoritățile de la Antipozi s-au ținut de cuvânt și îl vor expulza pe liderul mondial din tenis. După ce sârbul câștigase în instanță, dreptul de a rămâne pentru Australian Open, ministrul Imigrației a retras viza sârbului. Avocațiia cestuia ar fi înaintat deja un apel și cer anularea deciziei. Totul se va decide în câteva zile.

Ministrul Alex Hawke a fost supus la o presiune mediatică mare, în ultimele zile. Acesta și-a exercitat dreptul de a retrage viza marelui campion. În câteva zile se va decide ce va urma pentru Djokovic.

Mai poate rămâne Novak Djokovic în Australia. Decizia ministrului riscă să declanșeze un nou scandal

Hotărârea autorităților a fost comunicată oficial, vineri dimineața. Alex Hawke a anunțat de ce s-a ajuns la o astfel de decizie dură.

Am decis să îmi exercit puterea conferită de lege și am anulat viza domnului Novak Djokovic, pe motiv că acest lucru este în interesul public. Am luat în considerare toate informațiile puse la dispoziție de Poliția de Frontieră, de Ministerul Afacerilor Interne și de domnul Djokovic. Guvernul rămâne determinat să protejeze granițele Asutraliei, mai ales când vine vorba de covid-19, se arată în comunicatul autorităților

Totuși, lucrurile nu sunt încheiate total. Avocații tenismenului au depus deja un apel și caută revocarea deciziei. Această mutare elgală ar bloca procedurile, care s-ar relua săptămâna viitoare. Iar Novak Djokovic chiar ar putea apărea în partida din primul tur.

Mai participă Djokovic la turnee, în 2022?

Brad Gilbert, fost număr 4 ATP susține că Djokovic va avea în continuare mari probleme în a participa la turnee în cazul în care nu se va vaccina. Americanul susține că pandemia va mai dura câteva luni bune, astfel că jucătorii nevaccinați nu vor putea participa la foarte multe turnee până în 2023.

Nu știu cum o să intre în Statele Unite pentru turneele de la Indian Wells sau Miami. Cum va intra în Canada? Nu cred că toate țările vor permite excepții de la vaccinare anti-COVID.

Dacă mă întrebați în urmă cu 6 sau 9 luni, sau chiar la Open, v-aș fi spus că eu credeam că el se afla în curs de a zdrobi recordurile la masculin. Chiar am crezut că o va egala pe Margaret Court.

Credeam că va câștiga 25 sau 27 de Grand Slam-uri. Dar făcând abstracție de palmaresul său, eu cred că dacă alege să nu se vaccineze, vor fi multe turnee și alte Grand Slam-uri la care nu o să mai poată participa”, a spus Brad Gilbert conform tennisnow.com.