Adio, Rafael Nadal. Cel mai mare jucător spaniol din toate timpurile nu va juca în meciul de Cupa Davis Spania – România

Moldoveanu Camelia 28.01.2022, 08:52
Adio, Rafael Nadal. Cel mai mare jucător spaniol din toate timpurile nu va juca în meciul de Cupa Davis Spania – România

Cupa Davis Spania – România se joacă fără Rafael Nadal, iar anunțul a fost făcut public în urmă cu puțin timp. Competiția urmează să se desfășoare în perioada 4-5 martie, la Melbourne. Meciurile vor fi găzduite de „Puente Romano Hotel Tennis Club”.

Rafael Nadal iese din schemă pentru confruntarea dintre România și Spania din Cupa Davis

Cel mai mare jucător spaniol de tenis din toate timpurile, Rafael Nadal, o să lipsească de la Cupa Davis. Meciul este unul foarte important, dat fiind faptul că echipa câștigătoare o să joace Turneul Final Davis Cup din 2022.

Căpitanul reprezentativei Spaniei, Sergi Brugeura, a anunțat lotul:

Sunt foarte fericit, cred că echipa este foarte puternică. Carlos Alcaraz a mai fost convocat în sezonul trecut, iar acum îl includem şi pe Davidovich, care joacă foarte bine”, a declarat Bruguera.

Astfel, Spania o să-i aibă în echipă pentru confruntarea cu România pe: Roberto Bautista, Pablo Carreño, Carlos Alcaraz, Alejandro Davidovich şi Marcel Granollers

Unde și cum o să se desfășoare Cupa Davis

România va avea de trecut de puternica echipă a Spaniei pentru a ajunge în faza finală a Cupei Davis 2022. Tricolorii au trecut de Peru, 4-0, în semifinalele World Group I.

Meciurile dintre Spania și România vor avea loc pe zgură, la Marbella. ITF a aprobat alegerea anunţată în decembrie de Federaţia Spaniolă de Tenis, iar întâlnirea va fi găzduită de Puente Romano Hotel Tennis Club.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că Marbella este oraşul care va găzdui întâlnirea din calificările Davis Cup, Spania – România, din 4-5 martie 2022”, a anunțat Federația Română de Tenis, pe site-ul oficial.

Faza finală a Cupei Davis din 2022 se va desfăşura după un nou format. Vor fi 16 echipe repartizate în patru grupe, cu patru sedii diferite. Primele două clasate în fiecare grupă vor participa apoi la turneul final, într-un oraş care urmează să fie desemnat.

Nadal a avut mult de suferit la Australian Open

Ibericul a avut nevoie de patru ore pentru a se califica în semifinale la Australian Open 2022, învingându-l pe mult mai tânărul Denis Shapovalov (Canada), scor 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

Antrenorul lui Nadal, Carlos Moya, a declarat că elevul său a slăbit patru kilograme în timpul meciului cu Shapovalov.

A slăbit patru kilograme la finalul meciului. Starea lui de deshidratare era avansată. Este obişnuit să sufere în aceste condiţii. Se pregătise bine, aşa ca nu ne aşteptam ca asta să se întâmple după o oră şi jumătate de joc.

Ne revenim repede după o insolaţie. Nu am fost cu el în această dimineaţă (miercuri – n. r.), dar îmi închipui că a văzut zile mai bune. Ziua suplimentară de odihnă va fi cheia.”, a spus Carlos Moya, pentru postul de radio COPE.

Antrenorul spaniol a mai spus că nu credea că Nadal va ajunge în semifinale ”nici măcar în scenariul cel mai favorabil”. Tenismenul ocupă în acest moment locul 5 ATP. În continuare, el va juca vineri, 28 ianuarie, în semifinale, împotriva italianului Matteo Berrettini (locul 7 ATP).

Urmăriți Playsport.ro și pe