Adrian Mazilu, noua senzație a Farului: „Vreau să dau goluri ca Hagi și ca Messi și să ajung la FC Barcelona!” Interviu EXCLUSIV PlaySport

Emanuel Roșu Dan Marinache 11.03.2023, 11:03
Adrian Mazilu, noua senzație a Farului: „Vreau să dau goluri ca Hagi și ca Messi și să ajung la FC Barcelona!” Interviu EXCLUSIV PlaySport

Adrian Mazilu a luat Superliga pe sus la doar 17 ani. Puștiul din Constanța a trecut de la meciurile de copii la fotbalul băieților mari în doar câteva luni, dar n-a reclamat niciun șoc.

Mazilu a marcat deja de 4 ori în jocurile oficiale și a făcut mai multe cluburi din străinătate să întrebe deja de el. Rapid, tehnic și cu o săgeată ascuțită în piciorul stâng, liceanul a prins gustul momentelor cu el în prim-plan. Într-un interviu acordat în exclusivitate PlaySport la Constanța, Mazilu vorbește despre ambiția de a juca pentru FC Barcelona, despre importanța pe care Gheorghe Hagi a avut-o în ascensiunea sa abruptă și despre duelurile care-l motivează în Liga 1.

Îndrăgostit de Constanța

Adrian, care sunt primele tale amintiri legate de fotbal?
Pasiunea mea pentru jocul ăsta a început când eram foarte, foarte mic. Tata a jucat fotbal, fratele meu la fel, așa că m-a atras și pe mine. Nu știu cât de sus a ajuns tata, nu la nivel foarte înalt, dar fratele meu a jucat prin liga a 3-a. A fost și la vechiul Farul. Cred că i-am întrecut deja!

Ai avut de mic doi antrenori în familie.
Clar! Ne jucam cu orice minge prindeam. Ne făceam mingi și din șosete, din burete, din orice.

Care e primul meci de care îți aduci aminte?
La TV, nu mai știu, dar probabil ceva în Champions League. Mă uitam foarte mult la FC Barcelona, este echipa mea preferată. Iar pe stadion, veneam mereu la Farul. Eram fanatic, pot să spun, îmi plăcea foarte mult experiența. Sutn din Constanța, născut și crescut în oraș.

Cum ai ajuns în Academia Hagi?
Sunt în club de la 6 ani și jumătate, tata m-a adus aici și a fost o alegere foarte bună. Am dat niște probe și am fost păstrat.

Adrian Mazilu, puștiul de senzație al Farului
Adrian Mazilu, puștiul de senzație al Farului

Inspirația Hagi

Când te-ai întâlnit prima dată cu domnul Hagi?
N-o să uit niciodată. Eram la juniori și tocmai se terminase un meci. A venit la mine, mi-a zis ‘Bravo! S-o ții tot așa, puștiule!’ Aveam emoții foarte mari, în fața mea era o legendă a fotbalului. Nu mă așteptam să mă felicite.

Ești și tu stângaci, la fel cum era el. Încerci să furi execuții de la Hagi?
Tata și fratele mi-au zis mereu să mă uit la ce făcea el, să urmăresc modul în care lovea mingea. Sigur că am urmărit clipuri cu domnul Hagi, am încercat să mă inspir. Și cred că am reușit, încerc să fac și eu cât mai bine ceea ce fac. Trebuie să marchez goluri, să am și eu execuții foarte frumoase.

Cum arată o zi din viața ta?
Mă trezesc, merg la școală, sunt în clasa a 11-a. După, mă odihnesc pentru antrenament. Apoi mă pregătesc cu echipa și înapoi acasă. Încerc să dorm bine pentru că dimineața o iau de la capăt.

Bine, dar ai 17 ani, cum te distrezi?
Îmi place să stau cu familia, mai ies și cu prietenii. Dar pentru asta nu prea mai am timp. Și mai joc FIFA pe PlayStation. Joc cu Farul.

Ești la fel de bun ca în viața reală?
(Zâmbește) Încerc să dau goluri frumoase și în lumea virtuală. Mă joc cu fratele meu, uneori luăm amândoi Farul și vedem cine câștigă. De când s-a băgat Liga 1 în joc, mereu sunt cu Farul. E o mândrie și mai mare să te joci cu echipa din care faci parte în viața reală.

La școală îți place vreo materie în mod special?
Da, Româna. Școala e importantă, trebuie să facem tot posibilul să mergem la ore.

Recomandă-ne o carte!
Sunt atras de literatura sportivă, citiți-o pe cea scoasă recent de Ibrahimovic, dacă nu ați făcut-o deja.

Adrian Mazilu, puștiul de senzație al Farului
Adrian Mazilu se bucură alături de Borza după un gol marcat în Superligă.

Debut magic în Giulești

Unde te simți cel mai bine în teren, pe ce post?
Îmi place foarte mult să joc în dreapta, atacant lateral, să pot să intru în interior. Colaborez foarte bine cu cei din față, ne ajutăm între noi, trebuie să facem diferența în atac.

Cum l-ai descrie pe jucătorul Adrian Mazilu? Ce îl face special?
Păi, cred că am o viteză foarte bună, sunt rapid și am execuții destul de frumoase. Ce mă face pe mine special… să spun că atac bine spațiile, am un ritm bun de viteză în controlul mingii. Sunt obișnuit să intru din lateral, antrenez asta, încerc execuții.

Cum e cu fundașii experimentați pe care-i întâlnești? Ți-a fost vreodată teamă de vreun adversar sau de atmosfera creată la vreun meci?
N-are de ce să-mi fie teamă. Eu mă gândesc să fac eu față la ce mi se cere, trebuie să fac diferența atunci când joc. Nu am timp pentru altceva.

Apropo de atmosferă, ai debutat la echipa mare chiar pe Giulești, în fața unui stadion plin, la un meci din Cupa României. Te așteptai să joci?
Nu! Debutul mi-a dat un sentiment foarte plăcut. Mi-a zis domnul Hagi de la pauză că o să intru. Fanii cântau în peluze, atmosfera era intensă. Am intrat, am și marcat, ce-mi puteam dori mai mult? Când dai gol, te simți mândru, împlinit, și îți dorești mai mult și mai mult. Asta vreau și eu, să dau cât mai multe goluri.

Ai vreun mod special de a celebra golurile sau te-ai gîndit să-ți creezi unui?
Nu, fac ce-mi vine pe moment. Am vorbit cu Borza, suntem colegi de clasă și foarte buni prieteni. Am zis că vom sărbători împreună, ceea ce am și făcut.

Visul Premier League

Spuneai că ești fan Barcelona. Probabil îți place și Messi..
Da, Barcelona este echipa mea preferată, iar Messi e idolul meu. Mă uitam de foarte mic la ei, îmi place stilul lor. Acum au o echipă tânără, dar și câțiva jucători cu experiență. Sper să ajung să joc și eu acolo cândva. Doamne, ajută! Datorită lui Messi mi-a plăcut Barcelona. Aveam tricouri cu Messi, le purtam peste tot, și afară, și în casă. Sper să-i calc pe urme.

Ai fost la vreun meci de-ale lor în calitate de suporter?
Încă n-am apucat, dar sper să merg. Stadionul e foarte frumos, de atmosferă nu mai zic. Toată experiența e impecabilă când ajungi acolo.

Unde te vezi peste 10 ani?
M-aș vedea prin Premier League. Acolo cred că mă potrivesc cel mai bine. Îmi place Barcelona și aș vrea să joc pentru clubul meu preferat din străinătate, dar Premier League e o ligă mai dură, cu intensitate mai mare, și cred că mi-ar plăcea cel mai mult ritmul.

Urmăriți Playsport.ro și pe