Adrian Mutu, adevărul despre plecarea grăbită de la Rapid. „Briliantul” susține că Bergodi a fost propus de el

Bogdan Solomon 20.11.2023, 09:03
Adrian Mutu, adevărul despre plecarea grăbită de la Rapid. „Briliantul” susține că Bergodi a fost propus de el

Adrian Mutu a oferit noi detalii în legătură cu decizia bruscă de a pleca de la Rapid. Numirea lui Cristiano Bergodi s-ar fi făcut chiar la recomandarea sa.

Adrian Mutu a spus adevărul despre plecarea grăbită de la Rapid. Bergodi ar fi fost propus de el

În această vară, Mutu i-a spus adio Rapidului pentru a-l înlocui pe Laurențiu Reghecampf la cârma formației azere Neftchi Baku. S-a întâmplat cu doar o săptămână înaintea debutului de sezon.

Potrivit spuselor sale, Dan Șucu și Victor Angelescu au fost anunțați cu o săptămână sau zece zile înainte ca mutarea să devină oficială, astfel că au avut suficient timp la dispoziție pentru alegerea noului antrenor. Varianta Cristiano Bergodi nu a apărut din senin.

„Briliantul” a lăsat de înțeles că le-a recomandat conducătorilor din Giulești să meargă pe mâna italianului. O decizie inspirată, dat fiind parcursul de până acum al echipei. Aceasta ocupă poziția a treia, cu 30 de puncte acumulate după 16 etape și o despart doar 4 puncte de liderul FCSB.

„Nu se întâmplă totul într-un minut. Ne-am și consultat în privința antrenorului”

„Plecarea mea cred că o știți…, am făcut o alegere. O săptămână când am plecat, dar discuțiile între mine și club au fost cu vreo săptămână sau 10 zile înainte. Pentru că nu se întâmplă totul într-un minut, nu?

Clubul știa de intenția mea, de aceea au și avut timp să aleagă noul antrenor. Ne-am și consultat în privința asta. E ok. Eu cred că rezultatele Rapidului sunt bune, jocul arată bine, Bergodi își face treaba, s-a încheiat turul, are 30 de puncte, chiar dacă are cu două mai puține față de mine anul trecut, merge foarte bine (n.r. râde).

Mi s-a cerut, în primul rând, părerea despre echipă și despre ce antrenor s-ar mula pe această echipă. Nu spun mai multe, dar v-am spus îndeajuns. Relația mea cu Rapid este bună, a fost și va fi mereu de acum încolo, iar atunci când ne-am despărțit am vrut binele Rapidului. E normal să te consulți cu antrenorul când îți spune că pleacă. M-au întrebat cam ce antrenor s-ar potrivi”, a declarat Adrian Mutu la Digi Sport.

„Briliantul”, în al nouălea cer după calificarea României la Euro 2024

În alte ordine de idei, fostul mare internațional a ținut să-i felicite pe tricolori pentru calificarea la Campionatul European din 2024, primul după o pauză de opt ani. Marele merit îi aparține, în opinia sa, selecționerului Edi Iordănescu.

„Mă bucur, pentru că meritam să ne calificăm. În primul rând mă bucur pentru băieți, pentru Edi și pentru Federație, și așa erau multe atacuri din toate părțile. Ultima parte a meciurilor de calificare, România s-a ridicat la așteptări.

E o generație foarte bună, am văzut și bucuria lor de la final, este asemănătoare generația cu cea de la U21. Vin acei băieți din urmă și se vede că știu să joace împreună. Bineînțeles că Edi are un mare merit. Toți băieții au jucat bine, nu au dat spații, au jucat ceea ce trebuie.

Cum am spus, la începutul mandatului lui Edi naționala a început greu. Dar acum, pe bună dreptate trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Indiferent ceea se întâmplă cu Elveția, este o realizare mare”, a spus Mutu.

Urmăriți Playsport.ro și pe