Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! O informație de ultim moment face înconjurul României

Gabriel Peneș / 16.04.2021, 13:16
Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! O informație de ultim moment face înconjurul României

Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! O informație de ultim moment face înconjurul României. Cel supranumit, ca jucător, „Briliantul”, este un tehnician liber de contract. După cum ați aflat în exclusivitate de la Playsport, contractul lui Mutu cu FRF a expirat imediat după meciurile din grupa Euro U21 de la Budapesta.

Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet!

A fost ales cel mai bun jucător din secolul 21 al acestei formații. Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! Deși a fost pe banca tehnică a naționalei U21 la Euro, Mutu e liber de contract. Playsport a dezvăluit, în exclusivitate, că înțelegerea cu FRF a tehnicianului de 42 de ani e expirat. Și asta, imediat după ultimul meci din grupa de la Euro U21. Iar până acum, nu a fost semnată nicio nouă înțelegere între cele două părți. Situația este un pic stranie, dar, pe undeva explicabilă. Naționala, ce va participa la Jocurile Olimpice de la Tokio grație rezultatelor de la Euro U21 din 2019, va fi condusă de Mirel Rădoi.

Perspectiva de a fi, în cel mai bun caz, secundul lui Rădoi, se pare că nu-l încântă pe Adi Mutu. Mai era și problema interdicției de a intra în Japonia, din cauza trecutului său legat inclusiv de scandalul consumului de droguri. Conform Constituției din Japonia, persoanele care au fost depistate dopate și care vin în țară în calitate oficială, n-au voie să mai intre în țară și nu primesc viză. Dar, se pare că FRF a obținut deja o derogare pentru Mutu, în caz că acesta va face parte din stafful naționalei olimpice.

Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! O informație de ultim moment face înconjurul României
Adrian Mutu, antrenor în Serie A, la echipa sa de suflet! A făcut istorie în tricoul Fiorentinei, ca jucător

O informație de ultim moment face înconjurul României

Dar Adrian Mutu ar putea avea și o altă destinație ca tehnician. Fix la echipa la care a cunoscut ultima sa perioadă de glorie, ca fotbalist, Fiorentina. Nu de mult, fanii „Violei” l-au votat pe Mutu drept cel mai bun fotbalist al formației din ultimii 20 de ani. Deci, practic, din secolul 21. „Briliantul” a jucat la echipa de pe Artemio Franchi în perioada 2006-2011. Venea de la Juventus, după ce scrisese istorie la Parma și Verona. Și, mai ales, după ce ar fi putut scrie istorie la Chelsea, pe care Jose Mourinho o ducea spre statutul de campioană în Premier League.

Impresarul Florin Manea a fost întrebat într-un interviu pentru site-ul firenzeviola.it despre o eventuală venire a lui Mutu pe banca „violeților”. Acesta a dezvăluit și faptul că Mutu ar fi refuzat pe AS Roma, tocmai din cauza iubirii pentru echipa din Florența.

În opinia mea, pare un antrenor foarte bun. Are foarte multă experiență personală ca fotbalist, să nu uităm că a jucat la un nivel foarte mare. Chiar dacă nu a reușit să se califice la Euro (nr – în fazele eliminatorii ale Euro U21), nu a pierdut niciun meci. Părerea mea este că poate deveni un antrenor foarte puternic. Desigur că îl văd pe banca Fiorentinei. A scris istorie în Florența. Îl cunosc personal, suntem prieteni și știu cât de mult iubețte orașul și fanii. Mi-a spus că a refuzat Roma, pentru dragostea pe care o poartă tricoului viola”, a spus Florin Manea pentru sursa citată.