Adrian Mutu poate fi varianta ideală pentru națională. Mihai Stoica are încredere în „Briliant”

Bordei Radu / 26.12.2021, 15:40
Adrian Mutu poate fi varianta ideală pentru națională. Mihai Stoica are încredere în „Briliant”

Adrian Mutu poate fi următorul selecționer al României, a rămas favorit după ce Dan Petrescu a declinat oferta celor de Federație. Deși președintele Răzvan Burleanu nu se grăbește să anunțe pe cel ales să conducă destinele României, fostul atacant este favorit.

Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au fost primele opțiuni ale Federației, dar aceștia au refuzat din mai multe motive . Se pare că Adrian Mutu și Edi Iordănescu sunt numele rămase pe lista federală. Iar „Briliantul” este preferat de oficialii FRF.

Adrian Mutu poate fi numit la echipa națională. „Nu are un contracandidat clar”

Deși există multe voci care îl contestă pe fostul atacant al Fiorentinei, managerul FCSB-ului, Mihai Stoica nu se numără printre aceștia. Oficialul vicecampioanei crede că lipsa de experiență a lui Mutu poate fi compensată de modul cum pregătește echipa.

Aș putea să intru și eu în trupa celor care îl contestă vehement, doar că eu am vorbit mult cu Mutu când era selecționer la tineret. Mie mi-a plăcut mult cum gândește și vede el fotbalul, mi-a spus dinainte ce vrea să facă, ce dorește să le ceară fotbaliștilor diferit față de ce era la club. A gândit foarte bine, mie chiar îmi place.

Sunt de acord că CV-ul nu îl recomandă ca selecționer, poate ar trebui să aibă mai multă experiență. Am văzut și numele propuse de cei de la Federație și sincer, nu știu dacă Mutu are contracandidat. Sunt cei vechi, de acord, dar nu știu dacă mai are sens să ne întoarcem mereu la aceleași nume, a declarat Mihai Stoica, la Telekom

Chiar dacă ultima experiență a lui Mutu, ca antrenor, nu s-a terminat bine, MM Stoica este de altă părere.

Dacă va fi Mutu, eu unul o să îl susțin. Mie mi-a plăcut și la Craiova, degeaba zice lumea că a fost un eșec. Cu el echipa juca, pe când după aceea au fost probleme mari, a concluzionat Stoica

Adrian Ursea poate fi marea surpriză pe banca selecționatei. „M-a șocat pozitiv”

Fostul antrenor de la Nice chiar reprezintă o variantă luată în seamă de federali. Tehnicianul de 54 de ani este remarcat și de Mihai Stoica. Acesta a rămas impresionat de cunoștințele de care Ursea dă dovadă, chiar dacă nu este cunoscut în România.

Cu Ursea am vorbit acum câţiva ani, când l-am întrebat de nişte jucători din Elvetia şi mi-a făcut o propunere care m-a şocat, în sensul pozitiv. Este un tip foarte analitic, mi-a plăcut foarte mult, este un antrenor bun. Poate nici el nu are experiența necesară, deși are o vârstă mai mare ca Mutu. Dar poate fi o soluție, a declarat Stoica.