Adrian, nu e corect să gândești pe presupuneri

Radu Oprișan 30.03.2021, 16:33
Adrian, nu e corect să gândești pe presupuneri

„A jucat doar cîteva minute la Juventus. Poate l-ar fi cuprins emoțiile”, le-a răspuns Adrian Mutu celor care îl cer pe Radu Drăgușin în echipa României U21!
Un selecționer care răspunde contestatarilor și mai și argumentează, Asta chiar că am văzut mai rar în fotbalul nostru. Răzvan te-ar fi plimbat de ajungeai să te gândești dacă, tu chiar l-ai întrebat. Nea Piți te flituia de-ți pierea cheful, nea Puiu părea că-ți dă flotări, iar nea Imi lăsa senzația că ți -a răspuns înainte să întrebi.

Uite că, vine Mutu ăla atipic și parcă nechemat, și răspunde contestatarilor imaginari.
Tocmai pentru că-l prețuiesc pe Mutu, de care mă leagă cîteva momente de neuitat, țin să punctez anumite aspecte care să alunge umbra din logica lui.

Radu Dragusin
Radu Dragusin

Acel „poate”. Adrian, cînd spui că, poate pe Drăgușin l-ar fi cuprins emoțiile, emiți o presupunere și faci și uz de ea. Nu-i corect! Acel „poate” acoperă un spectru uluitor de larg și e inutil, chiar inabil, să-l invocăm. Nu e corect să gîndim pe presupuneri și să acționăm guvernați de ele!

Poate nu l-ai fi convocat

Acum trecem într-o dimensiune a discuției în care, jur, nu as fi vrut să ajung. Se presupune că, uite, și eu fac uz de presupuneri, așadar se presupune că. la momentul la care ai decis să-l convoci pe Drăgușin și să mergi cu el la turneul final, știai totul despre el! Absolut totul! Dacă se emoționează sau nu, ce parolă are la Facebook și ce mutră face când are crampe. Dacă nu știai toate astea, chiar nu poți face presupuneri. Nu poți !

Emoții în vestiarul lui Juve?!

Cînd ai la dispoziție un jucător, fie el și de 19 ani, care împarte în regim normal vestiarul și terenul de joc cu Ronaldo, Chiellini, Bonucci și Buffon, mai ales tu, Adrian, care ai făcut istorie în Serie A, nu ai cum să eziți, crezînd că poate să se emoționeze.

Ceva între Cornel Dinu și Andone

Cei care au lucrat cu Radu Drăgușin desființează vehement ipoteza că s-ar putea emoționa! Mihai Badea, omul care l-a descoperit și l-a promovat pe Radu la Regal Sport Club București, povestește;

„Niciodată, dar absolut niciodată!, Radu nu a avut emoții! Era de o dezinvoltură fascinantă. Nouă celor care îl observam, ne era greu să stabilim cu cine seamănă mai mult, cu determinatul Andone ori cu câinele Cornel Dinu. Încă de la juniori știa toate trucurile. Când era să tragă de timp, se prefăcea că se leagă la șireturi, lăsa mingea să treacă și făcea cu ochiul. Nici vorbă de emoții vreodată!”

În loc de epilog

Adrian, cred că era mult mai simplu și pe înțelesul tuturor dacă nuanțai că, după primele meciuri cu reușitele lor, e cumva ilogic să-i scoți pe Ciobotariu și Pașcanu numai de dragul de a-l bifa pe Drăgușin.