Adrian Porumboiu a dat verdictul în faza care a decis meciul West Ham – FCSB: „Nu este o fază complicată”

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.09.2022, 09:47
Adrian Porumboiu a dat verdictul în faza care a decis meciul West Ham – FCSB: „Nu este o fază complicată”

Adrian Porumboiu a explicat că arbitrul francez Benoit Bastien a luat decizia corectă când a dictat penalty pentru West Ham United în urma duelului dintre Ștefan Târnovanu și Maxwel Cornet. Fostul arbitru FIFA consideră că fotbalistul formației engleze a fost cel care a lovit mingea, moment în care portarul echipei lui Nicolae Dică l-a lovit pe acesta în zona capului.

Adrian Porumboiu este convins că a fost penalty la contactul dintre Târnovanu și Cornet

Porumboiu a subliniat că Târnovanu a greșit pentru că a încercat să prindă acea minge, în loc să o boxeze. Astfel, Cornet i-a luat fața și nu a mai avut nimic de făcut decât să îl lovească pe acesta și să acorde penalty pentru West Ham United. Bowen a transformat în minutul 69 și a egalat, iar londonezii au întors scorul ulterior și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 3-1.

„O impresie bună spre foarte bună FCSB, o impresie fără niciun fel de suport de campioană CFR. Surpriza neplăcută a fost CFR-ul, că a egalat în prelungiri. Până la urmă contează și punctul obținut. Dincolo (la meciul FCSB-ului) s-a văzut aproape 60 de minute un joc destul de bine închegat. Din păcate, apar și faze care după ce se produc, dintr-o neglijență, frustrarea este și mai mare.

Din punct de vedere regulamentar nu sunt probleme. Nu te poți plasa decât în spiritul regulilor jocului. Este vorba de o dispută între un atacant și portar. Cine lovește mingea? Atacantul. Portarul atinge mingea? Nu o atinge. Dacă o atingea, puteam să mai vorbim. Sare asupra unui adversar și se sancționează. Nu este o fază complicată, este o ieșire necontrolată a portarului, strict regulamentar.

Rămâne doar imprudența portarului, care a ieșit necontrolat și l-a lovit pe atacant. (n.r. dacă avea Târnovanu altceva de făcut) Avea, să lovească mingea. A ieșit să boxeze, trebuia să boxeze. El a ieșit să prindă mingea cu ambele mâini. I-a prins capul atacantului”, a spus Adrian Porumboiu la Pro Arena.

Gigi Becali se va înfuria din nou când va auzi concluzia lui Porumboiu

Imediat după finalul meciului, Gigi Becali a spus că nu a fost penalty la acea fază și s-a certat din această cauză cu Ilie Dumitrescu și Vali Moraru, moderatorul emisiunii Digi Sport Special:

Cadoul făcut de arbitru a schimbat totul. Eu n-am ce să mă consolez, ai tu minte întunecată (despre Ilie Dumitrescu). Ai tu mintea întunecată. Cum să spui că e penalty? Înseamnă că nu gândeşti bine. Tu de ce te bagi (n.r. moderatorul emisiunii, Vali Moraru)? Ce v-aţi fi supărat voi dacă ar fi câştigat FCSB.

Dacă îl faceţi pe ăla penalty. Du-te cu vrăjelile tale de doi lei (n.r. către Ilie Dumitrescu). Eu plătesc ca să aud ce vreau. Eu nu am răutate pe oameni, să văd un fault în atac penalty. Nu mă pune tu cu mintea pe mine la contribuţie că eşti prea mic. Eşti prea în eroare”.

Urmăriți Playsport.ro și pe