Adrian Șut rămâne la FCSB. Gigi Becali a anunțat de ce s-au împotmolit negocierile

George Drafta 24.11.2022, 17:01
Adrian Șut rămâne la FCSB. Gigi Becali a anunțat de ce s-au împotmolit negocierile

Mijlocaşul roş-albaştrilor a fost dorit de Trabzonspor care a fost dispusă să plătească două milioane de euro pentru fotbalistul de 23 de ani.

Însă patronul vicecampioanei nici nu a vrut să audă. În stilul său carcateristic, Gigi Becali a vrut să obţină şi mai mulţi bani în schimbul jucătorului adus la FCSB de la Academica Clinceni. Aşa cum face şi în cazul multor altor componenţi ai trupei din Berceni. Văzând că nu se pot înţelege cu latifundiarul din Pipera, turcii au renunţat să îl mai achiziţioneze pe Şut. Campionii din ţara Semilunei îl monitorizau demult pe fotbalistul cotat pe siteurile de specialitate la 900.000 de euro. Dacă ar fi fost de acord cu transferul, finanţatorul celor de la FCSB ar fi obţinut mai mult decât dublul sumei la care este evaluat de cei de la Transfermarkt.de. Gigi Becali a explicat şi motivele pentru care Şut nu a fost vândut:

„Nu ne-am înţeles. Ei au venit cu o ofertă de două milioane de euro. Eu fără trei milioane nu îl dau. Le-am spus că cel care l-a urmărit pe Şut e cel mai mare specialist. El îşi face treaba, ţac-pac, ţac-pac, o ia, o dă, cum îmi place mie”, a declarat Gigi Becali, pentru Antena Sport.

Gigi Becali nu a plătit niciun ban pentru aducerea lui Şut la FCSB
Gigi Becali nu a plătit niciun ban pentru aducerea lui Şut la FCSB

Fotbalistul fusese cumpărat de Gigi Becali în 2019, însă a fost lăsat să joace pentru ilfoveni în stagiunea 2019-2020. El are în total 66 de meciuri pentru roş-albaştri şi 3 goluri reuşite. Toate au fost izbutite în sezonul precedent, împotriva unor rivale ale FCSB-ului la titlu. Şut şi-a trecut în cont o dublă cu CFR Cluj şi a marcat în faţa Universităţii Craiova.

Trabzonspor are un sezon dezamăgitor după ce în stagiunea trecută a cucerit primul titlu de campioană după 38 de ani de pauză. Echipa care l-a dorit pe jucătorul vicecampioanei se află pe poziţia a 7-a după 14 etape în Superlig. Dacă ar fi mers la Trabzonspor, Şut ar fi călcat pe urmele lui Alex Bourceanu care a evoluat pentru gruparea turcă între 2014 şi 2016.

Continuă căutările pentru un antrenor cu „diplomă”

Fost coechipier al lui Bourceanu în echipa de vis a lui Laurenţiu Reghecampf din urmă cu aproape 10 ani, Mihai Pinitlii, este acum antrenor la FCSB. Însă principalul are nevoie de un ajutor pe bancă. Florin Tănase poate influenţa alegerea lui Gigi Becali. Şi chiar îl poate ajuta cu sfaturi pe tânărul tehnician care nu deţine licenţă PRO.

„O să-l pun pe Tănase să îl antreneze, să stea pe capul lui. Mi-a spus să îl pun pe Pintilii. L-am pus pe Pintilii. Mi-a zis: ‘Lasă jucătorii să facă antrenamente, să joace fotbal 7 contra 2, 9 contra 2’. I-am spus lui Pintilii, aşa am făcut şi uite că am câştigat.

Acum să vedem când vine de la arabi peste un an şi jumătate, să îl bag antrenor şi gata. După ce termină, el o să fie antrenor secund şi jucător, iar eu Ferguson”, s-a amuzat omul cu banii de la vicecampioana României.