Adversar de top pentru Moruțan și Cicâldău în Turcia. Ce vedetă a venit să se bată la titlu cu Fenerbahce

Olteanu Ștefan / 03.06.2022, 10:13
Adversar de top pentru Moruțan și Cicâldău în Turcia. Ce vedetă a venit să se bată la titlu cu Fenerbahce

Sezonul 2022 – 2023 va aduce un nou adversar de top pentru Moruțan și Cicâldău în Turcia. Fenerbahce, echipă care se va lupta cu Galatasaray la titlu, a anunțat că a bătut palma cu antrenorul Jorge Jesus (67 de ani), care va reveni pe banca tehnică a unei echipe după o pauză de 6 luni. Ultima oară, Jesus a pregătit-o pe Benfica Lisabona, în intervalul august 2020 – decembrie 2021.

Jorge Jesus, anunțat oficial la Fenerbahce! Adversar de top pentru Moruțan și Cicâldău în Turcia

Legendarul antrenor Jorge Jesus va semna, vineri, 3 iunie, cu Fenerbahce Istanbul și va fi un adversar de top pentru Moruțan și Cicâldău în Turcia.

Fenerbahce a încheiat sezonul 2021 – 2022 pe locul 2 în competiția internă, la 8 puncte în spatele campioanei Trabzonspor. Însă, odată cu aducerea lui Jesus, formația din Istanbul se anunță a fi principala candidată la titlu pentru următoarea stagiune.

Jorge Jesus este unul dintre cei mai titrați antrenori ai fotbalului portughez, cu 3 titluri cucerite alături de Benfica, 6 Cupe ale Ligii (5 cu Benfica, una cu Sporting) și două Supercupe ale Portugaliei (una cu Benfica, una cu Sporting).

Perioada cea mai de succes din cariera lui Jesus s-a petrecut între anii 2009 și 2015, când s-a aflat pe banca celor de la Benfica. De altfel, formația din Lisabona este și ultima pe care a pregătit-o Jesus, în intervalul august 2020 – decembrie 2021, înainte de a-și lua o pauză de 6 luni din antrenorat.

Debutul sezonului următor îl va găsi pe tehnicianul portughez de 67 de ani pe banca turcilor de la Fenerbahce Istanbul.

Semnarea contractului va avea loc vineri, 3 iunie. Jorge Jesus va pregăti echipa pentru un sezon”, au anunțat turcii de la Fenerbahce.

Prima reacție a antrenorului. „Fenerbahce este pasiune!”

Printre echipele alături de care Jorge Jesus a obținut performanțe se mai regăsesc și Flamengo sau Al Hilal. În 2019, Jesus a cucerit Copa Libertadores cu brazilienii de la Flamengo, iar pe banca lui Al Hilal a câștigat Supercupa Arabiei Saudite.

La Fenerbahce, Jorge Jesus îl va înlocui pe Ismail Kartal.

Deși mutarea sa urmează să fie oficializată în cursul zilei de vineri, Jorge Jesus a oferit deja o primă reacție pentru Fenerbahce TV:

Am primit mii de mesaje de la fanii lui Fenerbahce. Fenerbahce este pasiune! Voi fi și eu o parte din viața clubului. Vreau să îmi arăt dragostea pentru acest club și pentru sacrificiul pe care l-a făcut. Și sunt sigur că voi îmi veți întoarce aceste sentimente. Hai Fenerbahce!

Eu și echipa mea știm că fanii Fenerbahce sunt foarte pasionați. Ne așteaptă de mult. Vom lucra alături de o echipă foarte mare, cu multă pasiune. Eu și echipa mea suntem, de asemenea, oameni foarte pasionați în munca noastră. Sunt așa de fericit!

Primul nostru obiectiv este să câștigăm campionatul. Pentru că Fenerbahce nu a mai fost campioană de 8 ani. Acesta e primul nostru obiectiv. Al doilea este să ajungem în grupele Ligii Campionilor. Știm că vom avea adversari puternici în tururile preliminare

Sper să îi putem bucura pe fani cu victoriile și calitatea jocului nostru”, a transmis tehnicianul portughez, potrivit fenerbahce.org.

Gaziantep își scoate pălăria în fața lui Alexandru Maxim după sezonul 2021 – 2022. „Șef de orchestră. Turcii îl aplaudă”.