Afacere de sute de milioane de euro! Camp Nou își schimbă numele. Cum se va numi stadionul celor de la FC Barcelona

Moldoveanu Camelia / 08.02.2022, 15:34
Afacere de sute de milioane de euro! Camp Nou își schimbă numele. Cum se va numi stadionul celor de la FC Barcelona

Barcelona a făcut o afacere de milioane de euro cu Spotify, celebra platformă se streaming pe care poți asculta conținut audio. Însă, catalanii au fost nevoiți să schimbe numele stadionului, Camp Nou.

Barcelona schimbă numele stadionului, Camp Nou, primind în schimb 280 de milioane de euro

De câteva luni Barcelona și Spotify negociază intens, iar, potrivit RAC1, cele două părți au ajuns într-un final la un acord. Astfel, formația catalană o să încaseze 280 de milioane de euro în trei sezoane (perioadă pe care au semnat și înțelegerea).

Însă, Barcelona a dat la schimb numele legendarului stadion. Mai exact, alături de denumirea „Camp Nou” o să se adauge și numele sponsorului. Ce-i drept, Spotify le oferă catalanilor mai mulți bani decât au primit de la sponsorul cu care urmează să-și încheie colaborarea la sfârșitul acestui sezon.

Barcelona este sponsorizată de Rakuten, companie cu care au colaborat încă din 2017. Rakuten le-a oferit inițial 55 de milioane de euro pe an. Spotify vine cu peste 93 de milioane de euro pe sezon. Cu alte cuvinte, oficialii catalani încearcă prin toate mijloacele să ajute echipa pentru a beneficia de un buget consistent.

Barcelona și-a stabilit prioritatea pentru mercato-ul din vară

Barcelona pare să-și revină după perioada grea prin care a trecut după plecarea lui Lionel Messi, din vara trecută. Catalanii sunt pe o pantă ascendentă, reușind să revină în La Liga pe locurile de Champions League. În această iarnă, Barcelona a fost extrem de activă pe piața transferurilor. Catalanii i-au adus pe Dani Alves, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang și Adama Traore.

Pentru a se putea bate din nou pentru trofee, Xavi vrea să mai aducă pe Camp Nou câțiva jucători valoroși. Tehnicianul spaniol a pregătit deja strategia pentru perioada de transferuri din vară. Jucătorul dorit cu insistență pe Camp Nou este Jules Kounde, de la Sevilla. Francezul este considerat omul potrivit pentru a-l înlocui pe veteranul Pique, care are deja 35 de ani. Transferul lui Kounde va fi însă o misiune extrem de grea pentru Barcelona. Internaționalul francez se află de mai mult timp în vederile lui Chelsea. În plus, având în vedere datoriile uriașe ale catalanilor, aproximativ 1,35 miliarde de euro, dar și prețul cerut de Sevilla pentru Kounde, transferul acestuia pe Camp Nou pare imposibil. Andaluzii cer nu mai puțin de 80 de milioane de euro pentru internaționalul francez.

Dacă nu va putea să-l ia pe Kounde, Xavi are și a doua opțiune, aceasta fiind Cesar Azpilicueta (32 de ani), de la Chelsea.