Agentul a fost presat de șefi să-l facă pe Niculae scăpat, deși conducea cu 58 km/h peste limita legală. Caz incredibil în care a fost implicat milionarul

Alex Matei 05.04.2023, 15:23
Agentul a fost presat de șefi să-l facă pe Niculae scăpat, deși conducea cu 58 km/h peste limita legală. Caz incredibil în care a fost implicat milionarul

Ioan Niculae, fostul patron al Astrei Giurgiu, se află în prim-planul unui nou scandal. Jurnaliştii de la Libertatea au prezentat un caz despre presiunile care s-au făcut asupra unui poliţist de la Rutieră pentru a-l face scăpat pe Niculae de suspendarea permisului. Cazul s-a aflat şi pe mâna procurorilor de la DNA.

Pe 29 mai 2020, omul de afaceri a fost surpins de un echipaj al Poliţiei din Turnu Măgurele conducânt cu mare viteză. Maşina în care se afla Niculae gonea pe şosea cu 148 hm/oră, deşi limita de viteză era de 90 km/oră.

Tras pe dreapta de poliţişti, Niculae a reacţionat nervos: “Cine este şeful tău?”. Fostul finanţator de la Astra a pus de îndată mâna pe telefon şi l-a sunat pe şeful Poliţiei din Turnu Măgurele. Alături de şeful Biroului Rutier, şeful Poliţiei din Turnu Măgurele s-a prezentat de urgenţă la faţa locului.

Până ca aceştia să ajungă, poliţistul îi întocmise deja proces verbal lui Ioan Niculae. Acesta urma să rămână fără permis pentru o perioadă de 90 de zile şi, în plus, trebuia să achite o amendă în valoare de 1305 lei.

Presiuni asupra agentului de la rutieră

Odată ajunşi la faţa locului, mai marii Poliţiei din Turnu Măgurele au început să facă presiuni asupra agentului de la Rutieră. Şeful Biroului Rutier, Victor Pinţoiu, i-a cerut explicit acestuia să anuleze procesul verbal sau să nominalizeze o altă persoană în procesul verbal.

Victor Pinţoiu a fost condamnat, în acest caz, la o pedeapsă cu suspendare, pe 28 martie, dar hotărârea nu este una definitivă.

Pe drum am discutat cu colegul meu despre această situație, în sensul că eram amândoi nemulțumiți că unele persoane care au o poziție mai sus-pusă și cunoștințe pot scăpa de sancțiunea contravențională, în timp ce alte persoane sunt sancționate pentru același tip de fapte”, a declarat agentul de poliţie, la DNA.

Poliţistul nu a ţinut cont de presiunile şefilor, iar Niculae a rămas cu permisul suspendat pentru trei luni.

Urmăriți Playsport.ro și pe