Ai auzit de Daniel Barbir? Românul a jucat la Manchester City și Astra Giurgiu, iar acum a ajuns în America

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.01.2022, 12:06
Ai auzit de Daniel Barbir? Românul a jucat la Manchester City și Astra Giurgiu, iar acum a ajuns în America

Daniel Barbir este un fundaș central american de origine română în vârstă de 23 de ani. El s-a născut în Atlanta, Georgia și a fost crescut de la academia lui Manchester City.

Ulterior, a mai evoluat pentru grupele de juniori de la West Bromwich Albion, de unde s-a transferat la echipa secundă a celor de la Vancouver Whitecaps. De acolo a ajuns liber de contract la Astra Giurgiu în februarie 2018, echipă cu care a semnat un contract valabil pe trei ani și jumătate.

Daniel Barbir a fost prezentat oficial la Oakland Roots, echipă din liga secundă nord-americană

Barbir a fost împrumutat de giurgiuveni în Germania la Sandhausen în a doua parte a sezonului 2018-2019. Iar în ianuarie 2020 a plecat definitiv la Kansas City, unde a evoluat la echipa secundă a clubului.

Acum, după doi ani, el a fost prezentat oficial la Oakland Roots, echipă din statul California care evoluează în USL Championship, echivalentul ligii secunde din Statele Unite ale Americii, după Major League Soccer.

Fundașul central american nu a jucat niciun minut pentru prima echipă a Astrei Giurgiu

Deși era foarte apreciat la acel moment de președintele Dani Coman, Daniel Barbir nu a apucat să debuteze pentru prima echipă a Astrei și a evoluat doar în Liga 3, la Astra 2. Atunci, fostul portar a explicat că are mari așteptări de la fundașul central, pe care îl considera un jucător de mare perspectivă.

Este un tânăr interesant, în care am încredere, poate progresa foarte mult”, a spus Dani Coman, președinte la acel moment al Astrei Giurgiu.

Daniel Barbir a evoluat pentru toate naționalele de tineret ale Statelor Unite ale Americii. El chiar a făcut parte din formația U17 care a participat la Campionatul Mondial din 2015. În prezent este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 150.000 de euro.

EXCLUSIV. Faliment iminent! Dezastrul unei campioane. Avem sumele! 26,5 milioane de euro datorii solicitate, 20 de milioane, acceptate