Ajuns la Farul Constanța, Kevin Boli e făcut praf de Valeriu Iftime: „Înlocuitorul lui e mult mai bun”

George Drafta 11.01.2023, 15:58
Ajuns la Farul Constanța, Kevin Boli e făcut praf de Valeriu Iftime: „Înlocuitorul lui e mult mai bun”

FC Botoşani s-a despărţit de Kevin Boli în această iarnă. Dar finanţatorul Valeriu Iftime nu regretă plecarea francezului la Farul Constanţa.

În locul său, moldovenii au adus un alt francez, pe Gabriel Mutombo. După ce antrenorul Flavius Stoican şi-a dat acceptul.

„Uitați-vă ce cifre a avut Boli când a venit la noi în comparație cu Mutombo. Ăsta e fotbalist extraordinar, l-am văzut doar la două antrenamente și a lăsat o impresie bună. Suntem specialiști la fundași centrali, dacă ne uităm în urmă… Nu încape discuție. E mai bun Mutombo.

Nu vă pot spune suma de transfer, e un fotbalist care a jucat regulat în Ligue 2, cert e că lucrurile de valoare au un preț mai ridicat”, a fost declaraţia dată de Valeriu Iftime pentru ProSport.

Mutombo are 26 de ani şi 1,91 m înălţime
Mutombo are 26 de ani şi 1,91 m înălţime

Gabriel Mutombo a bifat ultimele sale apariţii oficiale în tricoul satelitului celor de la Troyes, în acest sezon. În stagiunea precedentă, fundaşul a jucat pentru portughezii de la Vilafranquense.

„Cadou” pentru „Rege”

50.000 de euro era preţul iniţial cerut de Iftime pentru Kevin Boli. Însă patronul moldovenilor s-a răzgândit şi l-a lăsat să plece liber pe fotbalistul de 31 de ani. Omul cu banii de la Botoşani a explicat de unde a apărut schimbarea de optică.

„N aveam continuitate cu el, nu a semnat pe mai mult de un an. Un jucător în ultimele luni de contract, un fundaș central sau portar, care face o greșeală impardonabilă, dintr-o eroare absolut prostească, mă poate costa și pe mine și pe cei care cârcotesc pe lângă fotbalul românesc.

Gândiți-vă, nu rămâne în istorie? Trebuie să-ți maximizezi virtuțile tale, ca echipă. Toți oamenii greșesc dacă le dai libertate. Eu vreau să știu că portarul meu de bază are contract cu mine un an și jumătate. La fel și cu Boli”, a argumentat Valeriu Iftime pentru Digi Sport.

Valeriu Iftime a argumentat despărţirea de Kevin Boli
Valeriu Iftime a argumentat despărţirea de Kevin Boli

Au adus şi ei de la Farul

Dacă Boli a plecat de la FC Botoşani la Farul, drumul invers l-a făcut Mboko. Fotbalist format la academia clubului Standard Liege. El a mai evoluat în România şi la Academica Clinceni, iar acum vine sub comanda lui Flavius Stoica pentru a scoate echipa din subsolul clasamentului.

Este al cincilea transfer al moldovenilor de până acum din această iarnă după revenirile lui Golofca şi Florescu, dar şi aducerile lui George Dragomir şi Petro. În afara lui Boli au mai părăsit Botoşaniul în această iarnă şi Shaquill Sno, Marian Obedeanu, Yacouba Sylla, și Elad Shahaf.

Urmăriți Playsport.ro și pe