Al Hilal nu se dă bătută. Arabii vor să să aducă un star în locul lui Messi, care a ales-o pe Inter Miami

Ioan Valentin Oprea 09.06.2023, 18:35
Al Hilal nu se dă bătută. Arabii vor să să aducă un star în locul lui Messi, care a ales-o pe Inter Miami

Al Hilal l-a ratat pe Leo Messi, dar şeicii arabi au pus deja ochii pe o altă vedetă a fotbalului mondial. Brazilianul Neymar a devenit noua ţintă a campaniei de achiziţii a lui Al Hilal. Fotbalistul sud-american mai are însă contract cu campioana Franţei, PSG, pentru încă doi ani de zile şi este greu de crezut că un astfel de transfer s-ar putea perfecta în această vară.

Potrivit jurnalistului Ekrem Konur, specializat pe piaţa transferurilor, şefii lui Al Hilal ar lua serios în calcul varianta unei mutări în Arabia Saudită a lui Neymar. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a ratat ultima parte a sezonului. O accidentare suferită la începutul lunii februarie l-a ţinut pe tuşă pe Neymar.

Brazilianul nu se mai simte, de ceva vreme, bine la Paris, iar presa internaţională a speculat că acesta şi-ar dori să se întoarcă la Barcelona. Neymar a mai evoluat pentru gruparea de pe „Camp Nou” şi în perioada 2013-2017. Barcelona se confruntă însă cu mari probleme financiare şi nu are resursele necesare pentru a-l achiziţiona de la PSG. În plus, Xavi a precizat că Neymar nu intră în planurile sale pentru viitorul trupei blau-grana.

Messi a optat pentru MLS

Al Hilal a pus pe masă o ofertă generoasă pentru Messi. Saudiţii i-au promis acestuia un salariu de 400 de milioane de euro pe sezon. Decarul argentinian a refuzat, în cele din urmă, propunerea şi a optat pentru MLS. Messi va juca pentru echipa deţinută de David Beckham, Inter Miami, şi va fi recompensat anual cu câte 50 de milioane de euro.

Dacă ar fi fost o chestiune de bani m-aș fi dus în Arabia sau în altă parte. Mi se păreau mulți bani și adevărul este că decizia are legătură cu alte lucruri, nu cu banii”, a transmis Messi.

Xavi, bunul prieten al lui Messi şi omul care a insistat cel mai mult pentru revenirea acestuia la Barcelona, a explicat că argentianul avea nevoie de linişte. Conform lui Xavi, Messi şi-a dorit să evolueze într-o competiţie în care să nu mai resimtă atât de multă presiune pe umerii săi.

Urmăriți Playsport.ro și pe