Al-Nassr ia tot! Saudiții au venit cu o sumă amețitoare pentru a-l aduce pe „ultimul mohican” din generația de aur a Barcelonei

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.02.2023, 17:09
Al-Nassr ia tot! Saudiții au venit cu o sumă amețitoare pentru a-l aduce pe „ultimul mohican” din generația de aur a Barcelonei

Șeicii de la Al-Nassr au de gând să construiască un adevărat „pol de putere”, la nivel mondial chiar. După ce l-au adus pe Cristiano Ronaldo, ei au încercat constant să mai convingă și alte nume uriașe din Europa să se alăture proiectului demarat la Riyadh.

Al-Nassr i-a făcut lui Sergio Busquets o nouă ofertă

Recent, s-a scris că liderul la zi din campionatul Arabiei Saudite l-a ofertat și pe Sergio Busquets, mijlocașul defensiv de 34 de ani al Barcelonei. Echipă la care este chiar căpitan. Din păcate pentru ei însă, saudiții s-au lovit de un refuz inițial din partea acestuia.

Se pare însă că ei nu au renunțat la acest demers și au venit cu o nouă ofertă, îmbunătățită. Conform Forbes, cei de la Al-Nassr sunt dispuși acum să îi ofere lui Busquets un salariu de 18 milioane de dolari pe sezon. Înțelegerea ar urma să fie valabilă pentru două stagiuni.

În cazul în care ar accepta, spaniolul ar deveni unul dintre cei mai bine plătiți mijlocași din lume. Rămâne acum de văzut în ce fel se va poziționa el față de această nouă ofertă a saudiților. Sergio Busquets mai are contract cu Barcelona doar până la finalul acestui sezon.

Așadar, el a intrat deja în ultimele 6 luni de contract. Astfel că poate semna un pre-contract cu orice echipă își dorește, urmând a se alătura respectivei echipe în vară. Campionul european și mondial este în continuare un „pion” important în angrenajul Barcelonei, dar nu mai este chiar un titular incontestabil, așa cum se întâmpla acum câțiva ani.

Poate și din cauza vârstei, Xavi Hernandez preferă din când în când să îl lase și pe banca de rezerve și îl folosește pe Frenkie de Jong în fața apărării. Totuși, în meciurile cele mai importante, antrenorul spaniol apelează tot la Busquets, fostul său coechipier din „anii de aur” ai echipei catalane, cu Pep Guardiola sau Luis Enrique pe banca tehnică.

Mijlocașul defensiv este ultimul reprezentant al „generației tiki-taka” de pe Camp Nou

Rămâne de văzut acum dacă Busquets va primit o ofertă de prelungire a contracului cu Barcelona. Este cunoscut faptul că el a fost unul dintre jucătorii vizați de acele mișcorări de salariu, când clubul s-a confruntat cu problemele financiare. Există posibilitatea să îi fie propusă din nou o astfel de diminuare în vederea unei eventuale noi înțelegeri.

După retragerea lui Gerard Pique, Sergio Busquets a rămas practic ultimul jucător al Barcelonei care a prins „era tiki-taka”. El este unul dintre cei mai titrați mijlocași din istoria fotbalului. A câștigat, printre altele, trei trofee UEFA Champions League și opt titluri în La Liga. De asemenea, a cucerit Cupa Mondială în 2010 și Campionatul European în 2012 alături de naționala Spaniei.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe