Alex Cicâldău, promisiune pentru fanii naționalei după dezastrul din Muntenegru: „Cu siguranță vom schimba fața echipei”

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.06.2022, 19:51
Alex Cicâldău, promisiune pentru fanii naționalei după dezastrul din Muntenegru: „Cu siguranță vom schimba fața echipei”

Alex Cicâldău este convins că echipa națională a României va arăta o altă față în Bosnia față de ce s-a întâmplat sâmbătă la Podgorica. Mijlocașul central al lui Galatasaray a încercat să explice la conferința de presă premergătoare partidei de la Zenica ce s-a întâmplat în meciul din Muntenegru.

Alex Cicâldău este optimist că România va arăta mai bine la Zenica decât la Podgorica

Alex Cicâldău a spus că a simțit în timpul jocului că el și coechipierii săi se temeau să încerce anumite lucruri pe teren. Totuși, el a subliniat în mai multe rânduri că prestația de la Podgorica trebuie uitată și a asigurat că acest lucru se va întâmpla și că România va arăta o cu totul altă față contra Bosniei.

Nu cred că sunt prea multe lucruri de spus. Suntem conștienți că nu am făcut meciul pe care îl voiam. Încercăm să îl lăsăm deoparte și să ne concentrăm la meciul de mâine. Nu cred că eram dărâmați, eram dezamăgiți, cum este normal după un astfel de meci. Nu cred că sunt prea multe de spus despre meciul trecut. Mâine cu siguranță vom schimba fața echipei și vom arata un altfel de fotbal.

Am început meciul, am avut acea teamă de a încerca să facem mai multe lucruri. Nu cred că această echipă nu are valoare. Trebuie să facem lucrurile mai bine. Cred că avem lipsă de încredere puțin, pentru că nici în trecut nu am reușit să ne calificăm”, a spus Alex Cicâldău la conferința de presă.

Ce a spus Edi Iordănescu înainte de meciul din Bosnia

„E adevărat că le-au lipsit câțiva jucători, dar și nouă ne-au lipsit câțiva jucători. Toată lumea a vorbit despre absențele lor. Asta nu este o scuză, pentru că fiecare care este aici este în opinia mea un jucător de top. Ceea ce este o problemă pentru mine, este că unii jucători nu trec prin cea mai bună perioadă la echipele de club. S-au ratat mai multe calificări. Faptul că am pierdut primul meci atrage o presiune.

Sunt sigur că nu știu chiar tot, dar știu unele lucruri. Sunt sigur că vom avea parte de o opoziție puternică. Am văzut meciuri din preliminarii, meciuri amicale. Opinia mea este foarte clară. Bosnia are foarte mult potențial. Există jucători în lot cu nume mari, cu reputație și cu performanțe la echipe puternice. Sunt jucători care joacă pentru Milan sau Inter, sau pentru Roma și Juventus, în trecut, sau pentru Marseille. Concluzia mea este că Bosnia are foarte mult potențial și am identificat că joacă un fotbal productiv.

Cred că meciul este deschis oricărui rezultat. Cred că avem capacitatea de a schimba momentul slab într-unul bun. Vor fi schimbări în primul 11, asta este clar. Vrem să aducem energie proaspătă. De asemenea, jucători care sunt mai puțin afectați mental decât cei care au jucat în ultimul meci. Vrem să vedem toți jucătorii la treabă. Și chiar dacă se va întâmplă să facem un rezultat negativ, ne știm drumul, iar mesajul meu va fi foarte clar, că trebuie să muncim din greu. Nu avem un plan secund”, a spus și selecționerul înainte de partida de la Zenica.

Urmăriți Playsport.ro și pe