Alex Dobre, decisiv la primul meci ca titular. Ce a făcut Dijon

Moldoveanu Camelia 22.09.2021, 21:41
Alex Dobre, decisiv la primul meci ca titular. Ce a făcut Dijon

Alex Dobre a reușit să-și ajute echipa să bifeze cea de-a treia victorie consecutivă în Ligue 2. Mijlocașul român de la Dijon a făcut spectacol pe teren în meciul contra celor de la Caen.

Dijon a obținut cea de-a treia victorie consecutivă cu ajutorul lui Alex Dobre

Dijon i-a oferit lui Alex Dobre, pentru prima oară în acest sezon, posibilitatea de a fi titular. Fostul internațional român de tineret a profitat la maxim de această oportunitate. În minutul 29, contra Caen, mijlocașul în vârstă de 23 de ani a avut un assist plin de eleganță. Aurelien Scheidler a transformat pasa într-un gol marcat de la 14 metri.

Românul a jucat 73 de minute, fiind înlocuit de Mickael Le Bihan. Dijon a încheiat partida cu 1-0 și a urcat astfel pe locul 14 în Ligue 2. Echipa lui Alex Dobre are 10 puncte din nouă runde jucate. După un început greoi în acest sezon, retrogradând în această vară, Dijon a luat decizia să-l aducă antrenor pe Patrice Garande și se pare că mișcarea a fost una câștigătoare.

Alex Dobre a fost cumpărat de Dijon pentru un milion de euro în august 2020. După despărțirea de Bournemouth, mijlocașul a prins 22 de meciuri în Ligue 1. El a decis să continue la echipa sa și după retrogradare. Contractul lui Dobre cu echipa din Franța expiră în 2024.

Alex Dobre a avut o ocazia să se lupte cu starurile de la PSG

Alex Dobre a avut ocazia, la începutul acestui an, să înfrunte starurile de la PSG. Mijlocașul a fost aruncat în luptă de antrenorul lui Dijon în minutul 62 al partidei. În acel moment, scorul era deja de 3-0 în favoarea parizienilor, iar Alex Dobre nu a putut influența pozitiv rezultatul de pe tabelă. Partida s-a încheiat pentru Dijon cu o înfrângere, scor 0-4, însă Alex Dobre rămâne cu plusul unei experiențe „excelente”. Internaționalul U21 a intrat bine în joc și a fost la un pas să ofere chiar și o pasă decisivă.

M-am simțit excelent, sunt fericit că am intrat foarte bine. M-am gândit că trebuie să-mi fac treaba individual, să iau acțiuni, să driblez, să pasez, chiar dacă era 3-0 când am intrat. Am fost aproape și de assist.

Am simțit că am spații, că pot să driblez. În prima parte au făcut un pressing foarte bun, au accelerat serios ca să marcheze, iar după cred că s-au mai relaxat”, a declarat Alex Dobre

Nicușor Stanciu are Cehia la picioare

Slavia Praga s-a confruntat cu Velvary în runda a treia din Cupa Cehiei. Echipa lui Nicușor Stanciu era condusă cu 2-0 la pauza dintre reprize. Românul a dat drumul la „tun” în minutul 55, atunci când a primit mingea la picior și a înscris fără probleme.

La doar trei minute distanța, românul i-a oferit o pasă de gol lui Traore din lovitură liberă. Astfel Slavia Praga a ajuns să egaleze scorul. Pentru că cifra 3 i-a purtat noroc toată seara, Nicușor Stanciu a marcat peste încă 3 minute din penalty.

Nicușor Stanciu a marcat pentru a treia oară în primul minut de prelungiri. Românul a dus scorul la 4-2 dintr-o lovitură liberă. El a vrut să nu uite niciodată acest hattrick și a plecat cu mingea acasă. Astfel, internaționalul român și-a calificat echipa în șaisprezecimile cupei.