Alexandru Ioniţă, transferul pentru promovare reuşit de Rapid: „Mi s-a îndeplinit visul”

Gabriel Eșanu 05.01.2021, 17:45
Alexandru Ioniţă, transferul pentru promovare reuşit de Rapid: „Mi s-a îndeplinit visul”

Alexandru Ioniţă I este noul jucător al Rapidului, formaţie la care revine după o pauză de opt ani. Atacantul a refuzat un salariu mai bun din partea rivalei Petrolul şi speră să contribuie la promovarea giuleştenilor. A fost până la finalul anului 2020 în lotul celor de la UTA, unde a prins destul de puţine minute. Are nouă apariţii în total în Liga 1 în acest sezon, dar a fost titular doar în primele două partide.

„Mi s-a îndeplinit dorința de a reveni la Rapid, sunt foarte fericit și îmi doresc enorm să reușim promovarea, pentru a ne face suporterii bucuroși. Le urez un călduros „La mulți ani”, și abia aștept să îi revăd în tribune”, a declarat Alexandru Ioniţă pentru site-ul oficial al clubului.

Rapid a realizat trei transferuri în această iarnă. În afară de Alexandru Ioniţă I au mai venit Bogdan Barbu şi Emmanuel Ernest

Crescut la juniorii Rapidului, Alexandru Ioniţă a fost vândut în 2010 în Bundesliga, la FC Koln, pentru 2,5 milioane de euro. A mai revenit în Giuleşti doi ani mai târziu, sub formă de împrumut. Dar evoluţiile sale nu au mai fost la fel de convingătoare ca în primul mandat. Pentru Rapid, Alexandru Ioniţă I a marcat 17 goluri şi a dat 9 pase decisive în cele 57 de apariţii bifate.

„Crescut la juniorii Rapidului, Alex a evoluat în tricoul alb-vișiniu între 2009 și 2013. Cu o pauză de un sezon petrecut în Bundesliga, la FC Köln. Atacantul giuleștean a debutat în prima ligă pe 30 iunie 2009, într-un meci cu FC Vaslui… Din 2019 a jucat pentru UTA, formație cu care a promovat în prima ligă. Ioniță a fost aproape de reveni la Rapid în 2016, însă din cauza falimentului transferul nu s-a mai realizat”, se notează pe site-ul oficial al clubului Rapid.

Alexandru Ioniţă este al treilea transfer pe care Rapid îl reuşeşte în această iarnă, după Bogdan Barbu şi Emmanuel Ernest. Rapid a terminat prima parte a sezonului pe locul 3, la patru puncte în spatele liderului U Craiova 1948. Giuleștenii au 26 de puncte din primele 14 etape, la egalitate cu echipa de pe locul 2, Pandurii Viitorul Târgu Jiu. Dar gorjenii au un golaveraj superior. Mai sunt șase runde de jucat din sezonul regulat, iar apoi primele șase clasate intră într-un play-off pentru promovare.

Vor fi încă 10 etape, în care aceste șase echipe se vor înfrunta tur / retur. Se păstrează punctele din sezonul regulat, fără înjumătățire. Primele două clasate la final de play-off obțin direct promovarea în Liga 1. În vreme ce echipa de pe locul 3 va avea de disputat un baraj cu o formație din Liga 1.

Urmăriți Playsport.ro și pe