Alexandru Maxim și Alin Toșca o duc pe Gaziantep în optimile de finală din Cupa Turciei

Ștefănescu Dragoș / 31.12.2021, 10:43
Alexandru Maxim și Alin Toșca o duc pe Gaziantep în optimile de finală din Cupa Turciei

Gaziantep a reușit să se califice în optimile de finală din Cupa Turciei. Alexandru Maxim și Alin Toșca au contribuit decisiv la performanța echipei lor.

Alexandru Maxim și Alin Toșca, în optimile de finală din Cupa Turciei

Gaziantep a înfruntat-o în Cupa Turciei pe Bursaspor, echipă din liga secundă. Gaziantep nu și-a menajat jucătorii și a confirmat forma bună din ultima perioadă. Alexandru Maxim și Alin Toșca au fost titulari și au contribuit la victoria echipei lor.

Cihan a deschis scorul pentru Gaziantep în minutul 58, din pasa lui Alexandru Maxim. Bursaspor a egalat în minutul 61, prin Altiparmak. După 90 de minute, partida s-a încheiat la egalitate. După cele două reprize de prelungiri scorul a rămas neschimbat și astfel s-a ajuns la lovituri de departajare. La loviturile de la 11 metri, Alexandru Maxim a înscris primul. Gaziantep a transformat toate execuțiile și s-a impus cu scorul de 5-4, obținând astfel calificarea în optimile competiției.

Gaziantep intră într-o scurtă vacanță, până pe 8 ianuarie, când primește vizita lui Karagumruk, în etapa cu numărul 20 din Super Lig. Echipa lui Toșca și Maxim ocupă locul 9, cu 29 de puncte, la 4 puncte de locurile de cupe europene.

Galatasaray, eliminare prematură din Cupa Turciei

Galatasaray Istanbul a înfruntat-o pe Denizlispor în Cupa Turciei. În mod surprinzător, Denizlispor a reușit o performanță deosebită și s-a calificat în optimile de finală ale competiției, după executarea loviturilor de departajare. Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost tittulari la echipa Cim Bom, dar nu au avut prea multe reușite.

Alexandru Cicâldău putea marca după doar 5 minute de joc. Românul a ratat incredibil, după o centrare a lui Olimpiu Moruțan. Din păcate, mijlocașul adus de la Craiova nu a fost inspirat în fața porții. La 1 la 0 pentru Denizlispor, Cicâldău a mai avut o șansă imensă, dar l-a luat la țintă pe portarul advers. Mai mult, la scorul de 1 – 1, acesta a pierdut o minge foarte ușor, iar faza s-a terminat cu golul de 2 la 1 al celor de la Denizli. Așa că Fatih Terim nu l-a mai trimis pe teren și în repriza secundă.

Olimpiu Moruțan a continuat până aproape de finalul partidei. Acesta a contribuit cu o pasă decisivă la golul de 3 la 2. Galatasaray întorsese scorul și se pregătea pentru obținerea victoriei. Din păcate, un autogol al lui Victor Nelsson din finalul partidei, a dus meciul în reprizele de prelungiri. Egalitatea s-a păstrat și astfel s-a ajuns la penalty-uri, unde oaspeții au fost mai inspirați și s-au calificat mai departe în Cupa Turciei.