Alibec și-a decis viitorul. Unde va juca de acum înainte. Anunțul lui Marica. Ce a spus despre conflictul Hagi – Petrescu

Ioan Valentin Oprea 30.05.2023, 13:29
Alibec și-a decis viitorul. Unde va juca de acum înainte. Anunțul lui Marica. Ce a spus despre conflictul Hagi – Petrescu

Denis Alibec e tot mai aproape de a-şi continua cariera la Farul. Oficialii grupării de la malul mării sunt optimişti că îl pot păstra pe golgheterul de 32 de ani, deşi există pe numele său o ofertă din China.

Într-o intervenţie la emisiunea “Fanatik Superliga”, Ciprian Marica a dat detalii despre viitorul lui Alibec. Fostul atacant al naţionalei afirmă că Alibec şi-a prelungit, de curând, contractul cu Farul pentru o perioadă de doi ani de zile.

Mai mult decât atât, Marica susţine că Alibec nu se gândeşte să îi părăsească pe “marinari” pentru un angajament pe continentul asiatic. Alibec va spune adio Constanţei doar dacă va primi o propunere dintr-un campionat puternic din Europa.

Știu că Alibec are discuții în China, dar nu este de luat în calcul până acum, nu ne-a anunțat nimic. Eu cred că va rămâne, are un contract foarte bun la Farul. Va pleca doar dacă va primi o ofertă de nerefuzat. Altfel, se simte foarte bine la Farul, e mulțumit de ce a găsit, de cum colaborează cu Gică Hagi. Tocmai și-a prelungit pe doi ani și vă asigur că este un contract bun”, a comunicat Marica.

Exclud să vândă jucători în România

După ce trupa pregătită de Gică Hagi a cucerit titlul, Marica subliniază că mai mulţi fotbalişti ai grupării de la malul mării au intrat în atenţia cluburilor din Occident. Farul e gata să accepte propunerile venite de peste hotare, dar numai dacă acestea depăşesc patru-cinci milioane de euro. În schimb, constănţenii exclud varianta de a vinde jucători în România.

Sunt discuții pentru mai mulți jucători care au oferte. Sunt cluburi importante din Olanda care urmăresc fotbaliști. Prețurile cresc pentru că suntem campioni și nu mai pot fi plătite de un club din România, că tot primisem o ofertă de la Rapid. Dar noi acum evaluăm astfel jucătorii, acum suntem în situația în care putem pretinde sume importante, în jur de 4-5 milioane”, a explicat Marica.

Critică comportamentul lui Dan Petrescu

Fostul internaţional tricolor a vorbit pe scurt şi despre conflictul dintre Hagi şi Petrescu, de la finalul jocului de pe arena “Dr. Constantin Rădulescu”. După ce i-a certat pe jucătorii Farului că nu s-au dat la parte, Petrescu a avut o ieşire nervoasă şi la adresa “Regelui”. “Să nu mai vorbeşti în viaţa ta cu mine”, i-a strigat “Bursucul” lui Hagi şi apoi i-a întors spatele acestuia.

Nu vreau să comentez. Cin punct de vedere sentimental, pot să îmi imaginez că, dacă eram în locul lui Dan Petrescu și jucam contra unui bun prieten, cu care am împărțit atâtea, poate și eu m-aș fi așteptat la ceva. Dar nu ai cum să nu îi știi pe Hagi și Popescu, mai ales că îi cunoști de o viață. Din ce am auzit, nu au existat niciodată concesii între ei când s-au mai întâlnit, de nicio parte. Așa că nu știu de ce ar fi trebuit să existe altceva acum. Fiecare și-a văzut de joc, indiferent de context. Nu mă așteptam să nu fie fairplay, mai ales că a fost jucător și antrenor la nivel mare. Mi s-a părut prea exagerată reacția, mai ales că avea obiectivul atins. A depășit câteva bariere și tot el va fi afectat de aceste lucruri” a declarat Marica. 

Urmăriți Playsport.ro și pe