Alin Toșca e erou în Turcia după gestul său minunat. Casa fundașului, donată temporar oamenilor rămași fără adăpost

Iosif Pintilie 06.02.2023, 22:08
Alin Toșca e erou în Turcia după gestul său minunat. Casa fundașului, donată temporar oamenilor rămași fără adăpost

Alin Țoșca a scăpat ca prin minune de cutremurul din Turcia. Fundașul a plecat de la Gaziantep la Benevento, în urmă cu câteva zile.

Gestul lui Alin Toșca, după cutremurul din Turcia

Fundașul a scăpat astfel, ca prin minune, de cutremurul din Turcia, orașul Gaziantep fiind unul dintre cele mai afectate de evenimentele din Asia în care au murit peste 2300 de oameni.

Fundașul a decis să își ofere casa celor ce au fost afectați de cutremur, în mod gratuit. Un alt român ce joacă în Turcia, Alexandru Maim, a dezvăluit gestul coleului său.

„Un minut jumătate, două minute cât a durat (n.r. – cutremurul) a fost dezastru şi oamenii speriaţi au ieşit pe stradă de dimineaţă. Sunt pe stradă.

Cei de la club s-au mobilizat. Jucătorii, familiile sunt la stadion, că avem restaurante, camere, mâncare, dar pentru oamenii care n- au ce să facă e un dezastru.

Cu siguranţă, în următoarele zile vom face tot posibilul, toţi jucătorii, cei din cadrul clubului, să-i ajutăm pe toţi oamenii care sunt acolo.

Am colegi care au case şi au luat oameni la ei acasă. Au luat oameni în casele lor. Până şi Alin Toşca (n.r. – în Gaziantep)… Are casă acolo, chiar dacă s-a mutat în Italia. A oferit casa pentru toţi cei care au nevoie.

Colegi de-ai mei, familii, să aibă căldură. E şi frig, a nins foarte mult acolo. Toată lumea încearcă să-i ajute pe cei care au probleme, familiile lor, copiii, şi să-i ajutăm să treacă cât mai uşor prin perioada aceasta”, a declarat Alexandru Maxim, pentru orangesport.ro.

Alin Toșca a jucat la Gaziantep din 2019, când a fost adus liber de contract, după despărțirea de Betis Sevilla. A jucat 115 meciuri pentru echipa din Turcia. FCSB (96 de meciuri), Viitorul (actuala Farul – 56), Betis Sevilla (25), Săgeata Năvodari (23), Unirea Urziceni (19) și PAOK (16) sunt celelalte echipe din palmaresul său.

”Serie B Romena”

Odată cu transferul lui Denis Drăguș, România va ajunge la 11 stranieri în Serie B. Doar două naționale au mai mulți: Franța (21) și Argentina (12).

Denis Man și Valentin Mihăilă (de la Parma), Olimpiu Moruțan, Marius Marin și Adrian Rus (de la Pisa), Denis Drăguș, Radu Drăgușin și George Pușcaș (de la Genoa), Ionuț Nedelcearu (de la Palermo) și Daniel Boloca (de la Fronisone) sunt românii ce joacă în Serie B.

Jucătorul român cu cele mai multe meciuri în Serie B este Bogdan Pătrașcu, care a adunat 199 de partide. Actualul secund al lui Adrian Mutu de la Rapid a reprezentat cinci sezoane și jumătate echipa Piacenza, iar mai apoi un sezon pe Calcio Padova.

Urmăriți Playsport.ro și pe