Alte probleme pentru Edi Iordănescu după înfrângerile cu Muntenegru și Bosnia. Selecționerul este acuzat că l-a demoralizat pe Darius Olaru

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.06.2022, 16:22
Alte probleme pentru Edi Iordănescu după înfrângerile cu Muntenegru și Bosnia. Selecționerul este acuzat că l-a demoralizat pe Darius Olaru

Edi Iordănescu a fost criticat pentru mai multe decizii luate în meciurile pierdute cu Muntenegru și Bosnia Herzegovina, din Nations League. Ultimul reproș primit de selecționer este legat de modul în care s-a comportat cu Darius Olaru.

George Galamaz, fost fundaș central, printre altele, la Dinamo, Rapid, FCSB sau Unirea Urziceni, este de părere că Edi Iordănescu a greșit în momentul în care nu l-a inclus pe mijlocașul central de la FCSB în lotul pentru partida cu Bosnia, de la Zenica.

George Galamaz consideră că Edi Iordănescu nu a procedat corect în cazul lui Darius Olaru

Darius Olaru a fost titular în prima partidă, cea din Muntenegru. A avut o prestație destul de ștearsă, motiv pentru care a fost înlocuit la pauză. Mai mult, el nu a fost inclus în lotul pentru meciul din Bosnia Herzegovina.

George Galamaz, fotbalist care a adunat 4 selecții la naționala României, a criticat această abordare a lui Edi Iordănescu. El a apreciat că decizia selecționerului l-a afectat, sau îl va afecta, destul de grav pe Olaru din punct de vedere mental.

Îl scoţi din lot, îl penalizezi pe Olaru, care în campionat a făcut nişte lucruri foarte bune şi a avut un sezon excelent. Şi datorită jocului lui FCSB a ajuns să se bată la titlu. Îl scoţi pe el, un jucător pe care te vei baza în viitor. Ce să mai simtă acel jucător?

Îţi dai seama că e dărâmat mental! Tu cauţi să reconstruieşti, să te foloseşti de jucători care pot face diferenţa, ce faci, îl scoţi din lot?”, a spus George Galamaz potrivit Prima Sport.

Și Sorin Cârțu a sărit la gâtul selecționerului după înfrângerile din Muntenegru și Bosnia Herzegovina

Anterior, înaintea lui George Galamaz, și Sorin Cârțu l-a criticat în termeni destul de duri pe Edi Iordănescu în urma meciurilor din Muntenegru și Bosnia Herzegovina. Președintele Universității Craiova i-a reproșat selecționerului că face improvizații la echipa națională, dar și că folosește jucători care nu evoluează la echipele de club. Și a dat în acest sens exemplele lui Iulian Cristea și Valentin Mihăilă.

„Nu există improvizație, frate, la echipa națională. Cum să vii tu cu mijlocaș defensiv Cristea, când ăla joacă de 2-3 ani numai apărător? Că l-ai avut tu la Mediaș e etalon de comparație sau că l-ai folosit tu nu știu când? Cum să-l bagi tu la echipa națională când ai zeci de soluții pentru postul ăsta? Tu vii cu o improvizație… poate a jucat când s-a apucat de juniorat. Eu spun ce joacă în ultimul timp. Și fundaș central joacă și nu joacă, că a mai fost schimbat, ba a fost nu știu care, ba Miron, ba altul. Hai să fac eu un pas în spate. Iertați-mi ignoranța, nu l-am văzut pe Cristea mijlocaș central defensiv și sunt un mare ignorant. Crețu a jucat de nu știu când mijlocaș, asta a jucat în Slovenia.

Mihăilă e copilul nostru, al Craiovei, îl vrem tot timpul în teren, dar nu îl bagi când el joacă 10-15 minute pe la Atalanta de jumătate de an. Când ești selecționer, nu tratezi echipa națională ca o echipă de club, exclus! La echipa națională joacă cine e în formă, nu crești jucători. Poate doar dacă e un geniu, cum a fost Hagi”, a spus Sorin Cârțu la Digi Sport.

EXCLUSIV VIDEO. Planul lui Edi Iordănescu după înfrângerile cu Muntenegru și Bosnia, dezvăluit! Ce urmează să facă selecționerul: „Din familie vine asta”