”Am crezut că iarba alunecă mai tare”. Gurău, declarația zilei după ce a văzut cartonașul roșu, dar a scăpat de eliminare

Bogdan Solomon 27.09.2023, 09:01
”Am crezut că iarba alunecă mai tare”. Gurău, declarația zilei după ce a văzut cartonașul roșu, dar a scăpat de eliminare

Ionuț Gurău a oferit o explicație amuzantă pentru faza inedită petrecută în meciul de Cupă cu Dinamo. Acesta a văzut inițial cartonașul roșu, după care a scăpat de eliminare.

Gurău, reacție amuzantă după ce a văzut cartonașul roșu, dar a scăpat de eliminare

În minutul 35 al partidei de pe Arena Națională, Abdallah s-a lansat spre poartă, grație pasei în adâncime oferite de Moura, dar Gurău l-a oprit printr-un fault dur, cu piciorul ridicat. Horațiu Feșnic i-a arătat cartonașul roșu, numai că asistentul a semnalizat o poziție de offside.

Faza a fost analizată preț de câteva minute în camera VAR, iar apoi centralul a revenit asupra deciziei, acordând lovitură liberă indirectă pentru FCU Craiova în urma poziției afară din joc. La flash-interviu, goalkeeperul – care a fost avertizat cu galben, dar a scăpat de eliminare – a pus intervenția pe seama faptului că mingea s-a oprit în loc să alunece „mai tare”, după care a uitat numele arbitrului, confundând-ul pe Horațiu Feșnic cu Horia Mladinovici.

„A fost o partidă dificilă, așa cum ne-am așteptat. Am făcut o primă repriză modestă spre slabă. În a doua repriză, ne-am mai reglat, am dat acel gol și din păcate atât s-a putut. Vrem să ajungem cât mai departe, de ce nu, să ajungem în finala Cupei.

A fost minge în adâncime, am crezut că o să alunece mai tare, dar s-a oprit, iar Abdallah a ajuns înaintea mea și l-am lovit, dar nu rău, cred că l-am șters cu latul. Am văzut că ridicase fanionul. Domnul Horia Mladinovici sau cine a fost, domnul Horațiu Feșnic, mă scuzați, îmi arătase cartonașul roșu, dar s-a ridicat ofsaid și mi-a dat galben”, a declarat Ionuț Gurău.

Noul principal al oltenilor, mulțumit de remiza cu Dinamo

În altă ordine de idei, Paul Răducan, antrenorul principal al lui FCU Craiova, s-a arătat mulțumit de rezultatul final, în condițiile în care cele două echipe și-au împărțit reprizele. A dat, însă, asigurări, că echipa sa tratează cu maximă seriozitate Cupa României.

„Un meci de Cupă. Un meci între Dinamo și Craiova mereu a fost un derby. În prima repriză, adversarii noștri au avut un joc sensibil mai bun. La pauză am reglat situația prin unele schimbări, iar în repriza a doua cred că puteam să și câștigăm. A fost un rezultat de egalitate, care reflectă realitatea.

La pauză le-am zis că se poate și am făcut două schimbări. În partea dreaptă a coborât Negru (n.r. Radu Negru) și a reglat situația pe banda dreaptă, iar la mijlocul terenului a reintrat Achim (n.r. Vlad Achim) pentru acumula o ușoară oboseală. Cupa României este un trofeu și ne-ar onora (n.r. dacă l-am câștiga). Vom lupta până la capăt cu toată seriozitatea și sunt convins că vom merge până la capăt. Am vrea să ajungem în finală, cine nu ar vrea să ajungă în finala unui trofeu național? Sigur, până atunci mai este cale lungă. Trebuie să acordăm foarte mare atenție acestei competiții”, a spus Răducan.

Urmăriți Playsport.ro și pe