”Am puține legături cu România”. Sportiva care a câștigat Liga Campionilor și pentru care ”acasă” înseamnă Turcia

Ioan Valentin Oprea 23.05.2023, 17:40
”Am puține legături cu România”. Sportiva care a câștigat Liga Campionilor și pentru care ”acasă” înseamnă Turcia

La începutul lui 2022, Alexia Cărutaşu îşi lua adio de la naţionala de volei feminin a României. Tânăra sportivă în vârstă de 19 ani a obţinut cetăţenia turcă şi speră ca, în curând, să debuteze pentru selecţionata „Semilunei”, una dintre cele mai puternice din lume.

Alexia Căruţaşu are un sezon de vis în Turcia. Alături de echipa sa, VakifBank Istanbul, românca a cucerit, în weekend, trofeul Ligii Campionilor. Finala a fost o afacere 100% turcească, adversara celor de la VakifBank fiind tot din Istanbul, Eczacibaşi Dynavit. Ultimul act s-a disputat la Torino, iar formaţia Alexiei Căruţaşu s-a impus cu scorul de 3-1.

Voleibalista de 19 ani e deja cu gândul la un nou sezon şi are încrede că echipa sa îşi poate mări palmaresul cu încă cinci trofee în anul competiţional 2023-2024.

E un vis devenit realitate, nu pot să descriu în cuvinte ce s-a întâmplat, parcă plutesc. Obiectivul următor este cucerirea a cinci trofeee în sezonul următor: titlul, Cupa Turciei, Liga Campionilor, Supercupa si Campionatul Mondial al cluburilor”, a precizat Alexia Căruţaşu, într-un scurt interviu acordat pentru Pro Sport.

O leagă puţine de România

Chiar dacă recunoaşte că o leagă puţine de România, Alexia Căruţaşu spune, în schimb, că e îndrăgostită de mâncarea din ţara ei de origine. După ce a căzut de două ori examenul pentru permis în Turcia, Alexia Căruţaşu se va întoarce, în această vară, în ţară, în încercarea de a obţine permisul de conducere.

Am puține legături cu România, doar părinții și câțiva prieteni. Vin la mine ai mei la Istanbul, ne vizităm.Sunt înnebunită după mâncărurile româneşti. Ai mei vin cu porcul la mine, la Istanbul. De asemenea, dulciurile de la bunica sunt de neegalat. Mâncarea noastră e cea mai bună”, a mai completat, cu zâmbetul pe buze, Alexia Căruţaşu.

S-a acomodat rapid la Istanbul

Românca s-a acomodat rapid în oraşul de pe Bosfor, însă mai are încă probleme în ceea ce priveşte limba turcă.

O să dau o fugă în România curând, să iau permisul de conducere. Am încercat de două ori aici în Turcia, dar pentru că nu știam foarte bine limba n-am reușit… Acum pot spune că înțeleg tot ce se vorbește, cu scrisul sunt ceva problem, dar le voi rezolva”, a explicat, cu multă siguranţă în glas, Alexia Căruţaşu.

Urmăriți Playsport.ro și pe