Amendă pentru Simona Halep în Australia. Românca trebuie să plătească o sumă consistentă

Bădulescu Silvian / 08.01.2022, 09:07
Amendă pentru Simona Halep în Australia. Românca trebuie să plătească o sumă consistentă

Simona Halep s-a impus fără emoții în semifinala de la Melbourne Summer Set 1 și va disputa prima finală din 2022 chiar la primul turneu. Totuși, aceasta va fi nevoită să plătească o amendă celor de la WTA, din cauza unui gest violent pe care aceasta l-a făcut în sfertul de finală jucat contra Viktorijei Golubic.

„Hai, proasto, bate-ți joc”

Simona Halep a primit un avertisment din partea arbitrei de scaun pentru „raquet abuse”. Aceasta a dat, efectiv, cu racheta de pământ în Arena Rod LAver. Sportiva a avut și reacții mai puțin întâlnite pe terenurile de tenis.

Din cecul de 18.037 de dolari pe care și l-a asigurat Halep odată cu calificarea în finala de la Melbourne, aceasta va trebui să achite undeva între 2000 și 3000 de dolari din cauza acestui „raquet abuse”. Totuși, ținând cont de suma câștigată, nu este chiar o amendă usturătoare.

Halep a fost un car de nervi în meciul cu Golubic și a vociferat în permanență. Mai multe expresii savuroase rostite de a doua favorită a competiției au fost înregistrate pe microfoanele de fond.

Să dau peste fileul ăla! Degeaba muncesc, degeaba joc, degeaba plec de acasă! Sunt complexată total”.

Ba chiar, la un moment dat, supărată din cauza anumitor greșeli, aceasta a mai zis „bate-ți joc, hai, proasto, bate-ți joc!”. Acestea au fost reproșurile pe care și le-a făcut singură fosta jucătoare de tenis de pe locul 1. Partida cu Viktorija Golubic a durat două ore și 35 de minute.

Mult mai calmă cu Qinwen Zheng

Partida din semifinală a fost mai lejeră pentru Simona. Sau cel puțin așa a dat impresia. Prin jocul prestat, aceasta și-a făcut mai ușor meciul, fiind întotdeauna la conducere. Nervii nu au lipsit nici în meciul de sâmbătă dimineață. Prin prisma faptului că aceasta a disputat ultimele două meciuri în condiții indoor, replicile ei s-au auzit foarte clar pe transmisiune.

Nu vezi că ești haotică? Parcă ești înscrisă la maraton. Vai de capul tău!” a strigat aceasta la un moment dat.

Jucătoarea antrenată de Adrian Marcu a evoluat aproape fără greșeală, iar la final s-a impus, în două seturi, destul de categoric. Din punct de vedere tactic, aceasta și-a „plimbat” adversara dintr-un colț în altul al terenului și s-a impus cu 6-3, 6-2.

Ea va juca finala duminică, de la ora 08.00, în compania Veronikăi Kudermetova. În meciurile directe de până acum, Simona Halep conduce cu 2-0, având un procentaj de 100%. Jucătoarea din Rusia de 24 de ani ocupă locul 31 WTA.