Amenințare pentru David Popovici după victoriile de la Campionatului Mondial: „Data viitoare voi câștiga”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 23.06.2022, 16:14
Amenințare pentru David Popovici după victoriile de la Campionatului Mondial: „Data viitoare voi câștiga”

David Popovici a câștigat medalia de aur în proba de 100 de metri liber de la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, după ce l-a depășit la limită pe francezul Maxime Grousset. Acesta a condus trei sferturi din această cursă, dar a fost devansat în ultimii metri de românul de 17 ani. El s-a impus în cele din urmă la o diferență de doar 6 sutimi față de sportivul din Hexagon. Anterior, Popovici se impusese și în proba de 200 de metri liber.

Maxime Grousset este convins că îl va învinge pe David Popovici la următorul concurs la care vor participa împreună

După cursa de 100 de metri liber, Maxime Grousset a spus că ar fi putut câștiga, dacă nu făcea anumite mici greșeli. Chiar dacă s-a arătat dezamăgit de deznodământul finalei, francezul a subliniat că totuși și argintul mondial reprezintă o performanță importantă pentru el. Mai mult, el și-a manifestat entuziasmul referitor la șansele de a-l învinge pe David Popovici la următorul concurs la care cei doi se vor întâlni.

Sunt foarte mulțumit de cursa pe care am făcut-o, chiar dacă puteam evolua un pic mai bine. Am avut unele slăbiciuni în anumite momente. Dar a fost o finală. Chiar nu este ușor să abordezi o finală la acest nivel. E bine că am fost prezent și data viitoare îl voi învinge pe David Popovici.

Sunt puțin dezamăgit. Au fost mici greșeli, dar a fost o finală, s-ar fi putut întâmpla orice. Puteam foarte bine să termin pe locul al patrulea sau al cincilea. Sincer, trebuie să fiu mulțumit de această medalie de argint. Vom vedea cum decurg lucrurile pentru doi ani la Paris.

Toată lumea este concentrată înainte de cursă. Am simțit că toți cei opt finaliști au vrut și ar fi putut câștiga. Aș fi preferat, evident, să fiu campion mondial, ar fi fost enorm, dar iau lucrurile pas cu pas. Anul trecut, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, am fost al patrulea. Anul acesta, al doilea. O să vedem peste doi ani, sper să ajung mai sus”, a spus Maxime Grousset pentru site-ul oficial al Federației Franceze de Natație.

Ce a spus noul rege al natației mondiale după medalia de aur de la 100 de metri liber

„Sincer, m-am bucurat că s-a terminat și că am terminat concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit, că s-a reușit să se difuzeze și la televizor. Sper că v-am făcut pe toți mândri. Urmează un pic de pauză, de reveneală ca să zic așa, și de timp să reflectăm asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face și mai bucuros referitor la ce se va întâmpla în viitorul apropiat. E un lucru bun că pot să mă surprind în continuare.

Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin orice sport. Sportul este cel mai bun ambasador.

(n.r. Despre porecla de „Racheta din România) Cred că a venit de la unchiul meu treaba asta. Da, îmi place. Dacă reușește să inspire lumea, mă bucur. (n.r. Cum s-ar descrie) Un puști care înoată repede, un tip banal care poate să inspire oameni și să facă lucruri extraordinare. Sper că v-ați bucurat pentru mine cum m-am bucurat și eu”, a spus David Popovici la TVR 1.

Premierul Nicolae Ciucă umblă la fondul de rezervă pentru a-i oferi lui David Popovici o sumă uriașă. 1 milion pentru două medalii de aur!