Ana Bogdan a pierdut prima finală WTA din carieră. Caroline Garcia, prea puternică pentru româncă

Robert Zanfir / 31.07.2022, 17:44
Ana Bogdan a pierdut prima finală WTA din carieră. Caroline Garcia, prea puternică pentru româncă

Ana Bogdan (29 de ani, 108 WTA) a pierdut finala turneului WTA 250 de la Varșovia. Românca a cedat în fața lui Caroline Garcia (28 de ani, 45 WTA), scor 4-6, 1-6.

Ana Bogdan nu a mai avut energia necesară și pentru finala de la Varșovia. Epuizată în urma semifinalei cu Kateryna Baindl (28 de ani, 190 WTA), pe care și-a adjudecat-o cu 7-5, 7-5, românca a cedat în două seturi în fața lui Caroline Garcia. A fost al doilea duel dintre cele două, cu franțuzoaica învingătoare în prima întâlnire.

Ana Bogdan, învinsă de Caroline Garcia la WTA Varșovia

Caroline Garcia s-a impus în două seturi. Franțuzoaica a condus pe parcursul întregii partide și a câștigat cu 6-4, 6-1. Garcia a fost mult mai energică, după ce în semifinale a trecut lejer de Jasmine Paolini (26 de ani, 58 WTA), 6-1, 6-2.

Este al doilea duel câștigat de Garcia cu jucătoarea născută la Sinaia. Prima partidă s-a jucat la Wimbledon 2017. Atunci, Garcia a trecut de Bogdan cu 6-4, 6-3.

Finala de la Varșovia este prima partidă pe care Ana Bogdan a jucat-o cu un trofeu WTA pe masă. În urma celor patru victorii legate în Polonia, Bogdan urcă 33 de locuri în ierarhia mondială, până pe poziția 75.

Turneul de la Varșovia este dotat cu premii totale de 251.750 de dolari. Câștigătoarea turneului va fi recompensată cu 33.200 de dolari, iar învinsa din finală va primi 19.750 de dolari.

  • 8 titluri WTA a câștigat Caroline Garcia de-a lungul carierei.


Ana Bogdan, de la terenul de tenis direct pe pista de raliuri

Ana Bogdan este o mare pasionată de raliuri. Când nu este pe terenul de tenis, își petrece timpul pe pista de raliuri alături de iubitul ei, Simone Tempestini.

„Cele două pasiuni ale mele într-un singur loc 🥰🖤
Când nu joc tenis, mă gândesc mereu cum să mă urc într-o mașină de raliu 🙈. Azi le-am făcut pe amândouă și a fost foarte tare ✌🏼♥️

#motorsport #rallycar #motorsportgirl #passion #rallyandtennis #porsche”,
Ana Bogdan, în descrierea fotografiei cu ea lângă mașina de raliuri, dar cu racheta de tenis lângă.