Ana Maria Popescu e de neoprit! Sportiva din România a mai obținut un rezultat fabulos la final de an

Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.12.2021, 00:13
Ana Maria Popescu e de neoprit! Sportiva din România a mai obținut un rezultat fabulos la final de an

Ana Maria Popescu reușește în continuare să obțină performanțe notabile, chiar și la vârsta de 37 de ani. După ce a câștigat argintul olimpic în această vară la Tokyo, ea a reușit aceeași performanță și la Cupa Mondială organizată în această perioadă la Dubai.

Ana Maria Popescu, un nou rezultat fabulos la ultima competiție majoră a anului

La competiția din Emiratele Arabe Unite, Ana Maria Popescu (Brânză) a ajuns în faza sferturilor de finală după ce a câștigat cinci dueluri în faza grupelor. În sferturi, ea a trecut de reprezentanta gazdelor, Zainab Al Hosany, cu scorul de 15-5.

În semifinale, sportiva legitimată la CSA Steaua a trecut de asemenea de o reprezentantă a Emiratelor Arabe Unite și tot cu scorul de 15-5. În finală, Ana Maria Popescu s-a înclinat la o singură tușă, așa cum s-a întâmplat și în finala competiției olimpice, în fața estonei Katrina Lehis, scor 15-14.

Rămâne de văzut acum cum va fi perceput în țară această nouă performanță a sportivei. Medalia de la Jocurile Olimpice a generat, în mod paradoxal, un scandal de amploare în sportul românesc.

Atunci, Ana Maria Popescu a fost deranjată de unele declarații ale Ministrului Sportului Eduard Novak și l-a „înfruntat” pe acesta în cadrul unei conferințe de presă. Ulterior, ea a revenit și a explicat în exclusivitate pentru PlaySport.ro de la ce a plecat ieșirea sa de atunci.

A fost gestul meu de revoltă. Asta a fost. Asta am simțit să fac atunci. Nu m-am mai gândit, tocmai de aceea am revenit, pentru că acel gest nu mă definește ca om și cu atât mai puțin ca sportiv. Pentru că știu ce înseamnă fairplay-ul, dar a fost un gest de revoltă. Atâta tot”, a spus sportiva la PlaySport Live.

Cum a fost primul său contact cu David Popovici, noua vedetă a natației

Cu aceeași ocazie, Ana Maria Popescu a vorbit și despre promovarea tinerilor sportivi români. Ea a povestit un episod cu tânărul David Popovici, care tocmai obținuse primele sale mari rezultate, la Campionatele Europene de juniori de la Roma.

Sper să ducem mai departe acel proiect minunat în care promovăm micii campioni ai României. Primul sezon al emisiunii a ajuns la final și spun cu mândrie că am fost printre primii care l-au avut invitat pe David Popovici. Se întâmpla înainte să devină el un fenomen, înainte de Campionatul European. Avea 15 ani.

Ce mi s-a părut fascinant la acest puști, este că el mi-a spus că vrea să meargă la Jocurile Olimpice. Dar mi-a spus într-un fel serios, l-am luat în seama. Eu chiar l-am crezut atunci. Mi-a spus că e la o secundă distanță de barem. Eu eram încă în curs de calificare, nu eram calificată. Am zis WOW, cu acest copil chiar voi merge la Tokyo pentru că l-am crezut din prima secundă. E un tip serios, are un antrenor excepțional, cum mi-aș dori să fie mulți antrenori.

De multe ori vedem sportivii, ei apar pe sticlă. Dar de multe ori în spate sunt acești oameni, ei fac ca visele noastre să devină realitate. Iar David chiar are norocul să aibă un antrenor excepțional, foarte pasionat și mi-aș dori să fie un exemplu pentru ceilalți antrenori. Pentru că avem o problemă, nu mai avem antrenori!”, a mai spus Ana Maria Popescu la jumătatea lunii august.