Analiză la cald a lui Edi Iordănescu. Selecționerul României avertizează asupra pericolului Kosovo

Olteanu Ștefan 09.10.2022, 17:27
Analiză la cald a lui Edi Iordănescu. Selecționerul României avertizează asupra pericolului Kosovo

România și-a aflat, duminică, 9 octombrie, grupa din preliminariile pentru Euro 2024, iar Edi Iordănescu a făcut o analiză la cald a adversarelor pe care le va întâlni reprezentativa noastră. Selecționerul nu s-a avântat să spună că am avut parte de o tragere la sorți norocoasă și a avertizat asupra pericolului din Kosovo, națională venită din urna a 4-a valorică.

„Privim cu încredere și optimism”. Analiză la cald a lui Edi Iordănescu după ce România a aflat cu cine se va lupta pentru un loc la Euro 2024

România a fost extrasă în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra pentru preliminariile EURO 2024, iar Edi Iordănescu a făcut o analiză la cald a duelurilor care îi așteaptă pe „tricolori”.

Deși majoritatea oamenilor din fotbalul românesc s-au grăbit să spună că am avut parte de o tragere norocoasă și că grupa este un facilă, Edi Iordănescu nu și-a început discursul cu o astfel de opinie:

„Nu pot să mă pronunț dacă grupa este accesibilă, dar pot spune că privim cu încredere și cu optimism. Este momentul să ne ridicăm nivelul, să ne capacităm și lucrurile bune din ultima perioadă, în special de la acțiunea din septembrie, să le ducem la alt nivel, să păstrăm ce a fost bine, să continuăm dezvoltarea și să arătăm o mentalitatea solidă.

Fiecare joc în parte – este totuși, o grupă echilibrată – trebuie să-l pregătim cât mai atent, să fim eficienți și să adunăm puncte. Toți privim cu speranță spre EURO”, a transmis selecționerul, la Prima TV.

Edi Iordănescu avertizează asupra pericolului Kosovo

În continuare, selecționerul a făcut o scurtă analiză a fiecărei selecționate în parte. Exceptând Elveția, care cu siguranță este favorita grupei, Edi Iordănescu a atras atenția asupra selecționatei din Kosovo, despre care a spus că e într-o creștere evidentă de formă.

„Kosovo are un parcurs bun, este o echipă în creștere. Am văzut ce dificultate a avut CFR în jocul ei din Conference (n.r.- cu Ballkani). Chiar vorbeam cu delegația din Cipru – ei au pierdut, 1-5 – și ne-au spus să fim în gardă, că este o echipă care le-a pus probleme, cu foarte mare calitate”, a declarat Edi Iordănescu.

Această reacție a selecționerului vine la doar câteva zile după ce Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a declarat că „fotbalul din Kosovo a luat-o în fața celui din România”.

„După meciul cu Ballkani când am zis că rezultatul e bun (n.r. – 1-1 în deplasare). Foarte multă lume a fost supărată, și pe la club și prin ziare. Fotbalul din Kosovo, din păcate pentru noi, a luat-o în fața României. Asta e realitatea. S-au dus să dea 4 goluri în deplasare la Sivasspor (n.r. – au bătut cu 4-3), e o victorie fantastică pentru ei. Va pune probleme tuturor echipelor”, a transmis Dan Petrescu, după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1.

Ce spune Edi Iordănescu despre Elveția, Israel și Belarus. De Andorra a uitat 🙂

În încheiere, selecționerul naționalei a vorbit și despre restul reprezentativelor cu care România se va lupta în Grupa I.

„Înainte de toate, e o grupă din care poți aduna puncte, dar poți și să pierzi. E o grupă echilibrată. Elveția pare cea mai completă echipă, pe care o cunoaștem destul de bine. Va urma o perioadă complexă de monitorizare, analiză, dar în linii mari cunoaștem echipele și parcursul lor din ultima perioadă.

Cu Israel ne-am întâlnit recent și am lăsat o impresie bună. E o echipă care are în componență jucători care evoluează în momentul de față în Champions League, alături de Maccabi. Să nu uităm disputa Craiova – Beer-Sheva, o echipă cu calitate individuală, care a produs rezultate bune în ultima perioadă.

Și Belarus a produs surprize, va fi o provocare, dar cel mai important este să ne uităm la ce avem de făcut noi, să arătăm bine, competitiv, să ne ridicăm nivelul și să avem speranță. Cu speranță și încredere, restul putem produce în timp”, a mai declarat Edi Iordănescu, la Prima TV.

Selecționerul nu a zis nimic de Andorra, echipa din grupă care a venit din ultima urnă valorică. Se pare că împotriva acestei reprezentative Edi Iordănescu e convins că poate lua toate cele 6 puncte.

EXCLUSIV. Ionuț Lupescu e tranșant după tragerea la sorți pentru CE. „Obiectivul spre Euro ar trebui să fie locul întâi în grupă”.

Urmăriți Playsport.ro și pe