ANALIZĂ. Top 3 motive pentru care CFR Cluj merită titlul!

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.05.2022, 18:30
ANALIZĂ. Top 3 motive pentru care CFR Cluj merită titlul!

Înaintea meciului de diseară în care clujenii își pot adjudeca, prin victorie cu Craiova, al cincilea trofeu de campioană consecutiv, o analiză “la rece” ne evidențiază cel puțin 3 argumente pentru care formația din Gruia ar fi îndreptățită să sărbătorească la finalul acestui sezon de Liga 1. Dincolode avantajul din clasamentul la zi.

Pe locul 1 din etapa 3!

CFR cluj s-a instalat în fotoliul de lider al Ligii 1 încă din etapa 3 a sezonului regular. Și a rămas acolo până la finalul acestuia, încheind faza competiției pe prima poziție, la un avantaj uriaș, de 14 puncte față de FCSB, ocupanta locului secund. 

Constanța demonstrată în parcursul de maximă performanță, subliniată și de păstrarea poziției de lider atât de multă vreme, recomandă CFR pentru obținerea trofeului. Doar înjumătățirea punctelor după sezonul regular și revirimentul FCSB pe final de sezon au făcut ca diferența de puncte dintre cele două să se micșoreze considerabil.

Defensiva dă campioana. FCSB nu e prima nicăieri!

Vorba din fotbal potrivit căreia trofeele se obțin cu defensiva a fost demonstrată de mai multe ori, de-a lungul diferitelor generații și sezoane. Ei bine, cumva de așteptat, CFR Cluj a avut cea mai bună apărare la finalul celor 30 de etape de sezon regular. Doar 16 goluri primite, apoi UTA Arad (20), Farul (21), Argeș (22), Chindia (23), Voluntari (27). Și abia după urmează FCSB, cu 28 de goluri primite!

În plus, FCSB nu a strălucit maxim nici la capitolul ofensiv. La finele sezonului regular a avut un atac sub al Craiovei. Și-a revenit în play-off la acest capitol, însă CFR a rămas și aici pe locul 1 la nivel de eficiență a apărării!

Duelurile directe

Da, FCSB s-a impus în ultimul meci dintre cele două, 1-0 în Gruia, luna trecută. Dar cu un gol venit în minutul 74 după ce gazdele au rămas în 10 oameni încă din prima repriză. În schimb, dacă privim puțin mai larg, istoricul duelurilor directe întins pe 10 meciuri ne indică un tablou de ansamblu complet diferit. În avantajul clar al CFR-ului!

În ultimele 10 meciuri CFR vs FCSB, în Liga 1 și Supercupa României, bucureștenii s-au impus doar de două ori! Meciul din aprilie despre care vorbeam plus un 3-0 în martie 2021. Pe când CFR Cluj a câștigat de 5 ori, pe teren, în fața lor!

 

Tags: