Andrei Burcă are o propunere concretă pe masă. Fundașul celor de la CFR Cluj vrea să plece din Gruia

Gabriel-Alexandru Ioniță / 10.06.2021, 22:02
Andrei Burcă are o propunere concretă pe masă. Fundașul celor de la CFR Cluj vrea să plece din Gruia

Andrei Burcă are o propunere concretă pe masă. Fundașul central în vârstă de 28 de ani al campioanei CFR Cluj ar putea părăsi echipa în această perioadă de transferuri. Burcă a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei clujene în sezonul trecut. El a pus umărul decisiv la câștigarea celui de-al patrulea titlu consecutiv în Liga 1 al clubului din Gruia prin evoluțiile sale foarte solide.

Burcă a jucat nu mai puțin de 35 de meciuri pentru echipa antrenată sezonul trecut de Dan Petrescu și Edi Iordănescu. A reușit chiar să marcheze un gol și să ofere două pase decisive. De asemenea, el a fost foarte important pentru clujeni și în parcursul european din sezonul recent încheiat. Burcă a jucat cinci meciuri în grupa de Europa League din care au mai făcut parte AS Roma, CSKA Sofia și Young Boys Berna.

Andrei Burcă are o propunere concretă pe masă. Fundașul celor de la CFR Cluj vrea să plece din Gruia

Deși a petrecut o perioadă extrem de productivă în Gruia, Burcă se pare că ar vrea să își continue cariera în altă parte. El i-a anunțat deja pe conducătorii clubului că ar vrea să părăsească echipa alături de care a câștigat două titluri și o Supercupă a României. Și se pare că au existat deja discuții referitoare la un posibil transfer al fundașului central în această perioadă.

Andrei Burcă ar putea părăsi campioana CFR în această vară
Andrei Burcă ar putea părăsi campioana CFR în această vară

Impresarul fotbalistului, Florin Vulturar, a dezvăluit că pe adresa CFR-ului există o ofertă concretă de la o echipă din zona Golfului. Negocierile sunt oprite în acest moment din cauza accidentării suferite de Burcă în cantonamentul echipei naționale dinaintea amicalelor cu Georgia și Anglia.

Pentru Andrei Burcă e o ofertă clară. Din păcate, s-a accidentat la națională și s-a blocat totul. Vedem, dacă-și revine să poată să facă vizita medicală. Poate ajunge, da. E o echipă din Golf, din Emirate”, a spus Vulturar la Digi Sport.

Burcă a suferit o entorsă în cantonamentul echipei naționale

Burcă a suferit o entorsă de gradul doi la piciorul drept înaintea meciului de la Ploiești cu Georgia. Potrivit impresarului său, el are nevoie de trei săptămâni de pauză. Deja au trecut două săptămâni de la acel moment. Astfel încât jucătorul este așteptat să reia pregătirea în cel mai scurt timp.

Burcă a fost transferat de CFR în iulie 2019 de la FC Botoșani în schimbul sumei de 200.000 de euro. El ajunsese la echipa lui Valeriu Iftime în 2016 de la Bacău din postura de jucător liber de contract. El se poate lăuda cu șase selecții la prima reprezentativă a României. În acest moment, Andrei Burcă este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 3.3 milioane de euro.