Andrei Prepeliță, explicații după a patra înfrângere consecutivă: „Am arătat ca o echipă stoarsă”. Critici pentru jucători: „Fiecare trebuie să își facă o analiză”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.04.2022, 20:22
Andrei Prepeliță, explicații după a patra înfrângere consecutivă: „Am arătat ca o echipă stoarsă”. Critici pentru jucători: „Fiecare trebuie să își facă o analiză”

Andrei Prepeliță a fost, cum era de așteptat, foarte dezamăgit după o nouă înfrângere a echipei sale. FC Argeș a pierdut pe teren propriu cu Farul Constanța, scor 0-2, în etapa a patra a play-off-ului Ligii 1 și a ajuns la tot atâtea înfrângeri în această fază a sezonului.

Anterior, piteștenii fuseseră învinși pe rând de Universitatea Craiova, FCSB și CFR Cluj. La finalul partidei cu Farul, Prepeliță a apreciat că echipa sa nu a arătat prospețime fizică și a făcut un cadou imens la primul gol, primit după o gafă a portarului Greab.

Andrei Prepeliță a explicat că are de lucrat în ceea ce privește mentalitatea jucătorilor săi

De asemenea, antrenorul formației din Trivale consideră că și al doilea gol a fost încasat după o eroare de apărare, de această dată a fundașilor care nu și-au păstrat zona pe care trebuiau să o apere. Andrei Prepeliță le-a transmis jucătorilor săi că nu trebuie să se mulțumească doar cu accederea în play-off și că trebuie să lucreze la capitolul mentalitate.

Astăzi nu am arătat așa cum ne așteptăm. Am arătat că o echipa stoarsă, nu am avut prospețime. Am și luat acel prim gol, cred că putea fi evitat. Farul, o echipa cu calitate, care știe să joace. Am avut și noi ocaziile noastre. A două repriză am încercat să împingem jocul mai sus. Apoi, la o faza fixă, nu ne respectăm zona în care trebuie să stăm și luăm al doilea gol.

Am vorbit cu băieții. Anul asta am mai trecut prin momente când nu am obținut ceea ce voiam. Fiecare trebuie să își facă o analiză individuală, să se gândească că nu e de ajuns că am intrat în play-off. Mai avem un obiectiv, să ajungem într-o finală de Cupa.

I-am ținut tot timpul în priză. La meciul cu FCSB am avut ghinion, am luat gol în ultimul minut. Cu CFR am făcut niște cadouri. Acum iar un cadou. Trebuie să le eliminăm, nu te iartă nimeni.

La pauză am făcut o schimbare, l-am băgat pe Cristi Dumitru acolo. S-a cunoscut lipsa celor 6 jucători care anul asta au fost titulari de baza. Se vede un ritm de joc altfel față de cei care au intrat. Toți merită o șansă și ne facem și o impresie după aceste meciuri pentru ce va fi.

Sunt dezamăgit, dar știam că ne vom întâlni cu echipe puternice aici. Încercăm să facem ce putem. Jucătorii care nu au fost obișnuiți cu un astfel de ritm să se adapteze și să le schimb puțin și mentalitatea”, a spus Andrei Prepeliță la finalul meciului.

Latovlevici le face educație tinerilor săi colegi după încă un eșec: „Probabil nu înțeleg. Nu a fost deloc ok”