Andrei Rațiu a dezvăluit că idoli are în fotbal și a vorbit despre viitorul său: „Nivelul din liga a doua din Spania este foarte ridicat”

Octavian Vasilescu 18.05.2022, 11:33
Andrei Rațiu a dezvăluit că idoli are în fotbal și a vorbit despre viitorul său: „Nivelul din liga a doua din Spania este foarte ridicat”

Andrei Rațiu (23 de ani) a fost un om de bază în acest sezon la Huesca, iar acum se gândește la meciurile României din Liga Națiunilor.

Rațiu a stat de vorbă cu ziariștii din România în cadrul unei conferințe de presă. Fundașul lateral a spus că urmează un program foarte dificil pentru România în Liga Națiunilor. Spre final, Rațiu a dezvăluit că idolii săi din fotbal sunt Ronaldinho și Dani Alves.

Rațiu, cu gândul la meciurile din Liga Națiunilor

Mă simt ca acasă în Spania, sunt de aproape 20 de ani aici. Sunt fericit aici. Mai am doi ani de contract aici. În plus, mai avem trei partide de campionat și încercăm să obținem maximum. Pe plan personal, vreau să termin sezonul cu bine și să mă pregătesc pentru Nations League.

Anul trecut a fost foarte bun pentru mine, am fost la Jocurile Olimpice, apoi am continuat la echipa națională. Sunt mulțumit, am fost la un nivel foarte bun și sper să o țin tot așa mulți ani.

Va fi foarte greu să facem față în cele patru meciuri din Liga Națiunilor, mai ales din punct de vedere mental, dar și fizic. Cred că nu trebuie să ne gândim la rivali în grupă, ci să avem încredere în noi înșine și să facem tot ce trebuie, să ne pregătim bine și să reușim”, a spus Andrei Rațiu, în cadrul interviului organizat de La Liga.

Andrei Rațiu a evoluat în 33 de meciuri oficiale pentru Huesca în acest sezon, unde a livrat două pase decisive. Conform site-ului Transfermarkt, cota de piață a românului se ridică la 1 milion de euro.

Rațiu a dezvăluit că Ronaldinho și Dani Alves sunt idolii săi din fotbal:

Nivelul din liga a doua din Spaniaeste foarte ridicat. Este un joc fizic, tehnic și trebuie să concurezi mereu la cel mai înalt nivel. Cred că am progresat mult în acest sezon. Vreau să dau maximum pentru echipă, dacă antrenorul va miza pe mine.

Cred că atuul meu este condiția mea fizică, dar cred că și partea mentală. E important să evit greșelile și să continui să fiu tenace în continuare. Când eram mic, am jucat ca extremă, eram mai ofensiv. Idolii mei au fost Ronaldinho și Dani Alves. Întotdeauna mi-a plăcut să joc mai mult în față decât în spate, pe postul de fundaș dreapta”, a mai spus Rațiu.

Programul României în Liga Națiunilor

4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina (19:00), Muntenegru – ROMÂNIA (21:45)
7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45), Finlanda – Muntenegru (21:45)
11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina (16:00), ROMÂNIA – Finlanda (21:45),
14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Urmăriți Playsport.ro și pe